[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
msi 321urx 今日有新fw 更新 ver.011
一開始都諗過, 但係 ADOBE RGB , DCI-P3, SRGB 得93.6% / 95% / 125.7%
開PS5 PC都係咁
不如大方啲承認 呢代QDoled紅色炒車啦好嘛
至於LG WOLED 就gamma 炒車
交流下而已
試過HDR mode QDOLED 都係好紅
要有隻WOLED放起旁邊你先睇得出
27 吋mon 同隻眼距離around 50 cm ok 嗎
定係買細d 24 吋?年紀大驚傷眼
qdoled load左icc profile感覺d色都係唔準 rgb隻色唔夠實
諗緊買隻colorimeter番黎tune
MacBook Pro 16` M2 想買個external mon 有冇買推介 budget $2000-3000
用緊,裝到喎,普通長度螺絲就得
暫時最好SPEC又最大嘅CURVED MON 係咪都係要買SAMSUNG ?

都係ODDESSY ?
上年panel g8g9
今年panel 外星人
想請問下有無咩方法可以買到AW3423DWF? 我見香港又無賣, amazon 又唔送
做乜一定要買呢部
34 21:9 其他brand 都有
我都睇左好多部 QD-OLED , 165 H, DCI-P3, srgb, adobe rbg 又唔差, ard 700USD
你有無其他推薦?
其實34 21:9,今次我覺得係LG果款好啲,始終彎好多,除非你唔想咁彎
呢部? LG 34GS95QE-B
貴好多
好奇一問如果amazon集運番來轉保, 但係香港無賣開呢個款, 壞咗有無得整?
早知跟大隊買aw3225 算, 啱啱見佢加番價
等下囉 成日都減
巴打幾時落單
我17/7 落單
未ship 未過數
但係綠字寫31/7 到
退埋稅先6500左右
真心抵買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞