[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Aw3225QF 買完之後最好用跟機個條線USB B update 下firmware
PG32UCDM for sure
各位巴打 想配隻21:9 mon 29-34寸都可以 有冇邊隻介紹
市面上有冇 4k 27 160 帶type-c 65W ?
又想打機又想插下labtop 返工
差咁少點解唔買港行
唔update有咩問題
只用黎上機測試

係真係好野 就唔會咁好放返出嚟喇
港行8 9月先有
睇下要唔要磨砂睇字/480Hz打機
前者可以買三星自己果隻,唔要嘅買返隻一樣嘅咪算
bilixxx果個大陸網有qdoled 同woled 拍埋一齊對比
qdoled比較紅,建議買番同一款panel
qdoled 錄影出黎係較紅
實物唔係咁,之前好多片都係咁講
開頭我都以為佢偏色
想平平試玩大牌子 va + mini led , 4k 144hz
如果冇型號就買部samsung 43qn90d算..
唔係 實物都係咁 只係影出黎比較誇張
現實見到都係較紅
我都係咁話
宜家睇product 個page仲係大大隻字一兩日內發貨
dllm我個order 7月9
佢宜家仲係話到貨係7月20至8月13到貨...挑那星
qd-oled色域闊好多
我20號訂多張單 岩岩update左8月1日到貨
但12號張單依然未有日期
不過因為我用hkd俾錢,lock左個匯價
宜家再㩒已經貴左成舊水
有冇用chat問下?
佢chat 可以用英文答你。
我都想問
不過宜家再睇個product個page已經冇左宜家買會幾時送到貨嘅日子
同埋之前試過chat過,次次講一句等勁耐,有時間先搞

因為我amazon us同amazon jp都係同一個email address
但係個kindle account卡死左喺us,轉唔到地區
我就買唔到日版電子書
chat去問
佢話要人喺日本先得,用 vpn都唔得
到之後我去左日本旅行,再搵佢地搞,都搞唔到
最後要開另一個acc淨係得日本amazon有reg過嘅,先買到日本電子書,同埋日本psn錢...真係煩到癲
書呢到都奶咗嘢,同email account真係唔得,到頭來我係美國嗰邊幫我改左email。

美國嗰邊啲CS好相處好多
我用開MacBook,我發現事前熄左個True Tone 再連接大mon 會清晰d。。係咪正常?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞