[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔好成日搶口就覺得自己好叻先得架
淨係得你自己識計數咁

孝子機去舖買都2千,你自己個人賣出去即係2千都冇
宜家仲要冇埋添

trade in -600
咁個steam 600仲有冇?
冇埋即係再貴d
埋單差唔多成皮

一皮野你覺得好嘅地方就係多左個內置喇叭同埋smart tv...但係又冇rf in...
如果有呢d需求點解唔直上lg c3...仲要平過你

買隻dell aw3225qf+soundbar+chromecast/apple tv駛唔駛一皮?
其實個smart tv我放隻chromecast都係差唔多
我13號晚扣左幾。。。到依加都未出到出貨狀態同日期。。咩玩法
我13號晚扣左幾。。。到依加都未出到出貨狀態同日期 都唔知係咪真係成功買到
+1 上星期六晚扣 依加都未有shipment date
我係收到封email話
信用卡俾錢嗰陣時有問題 幫我取消訂單
但我睇返其實張訂單仲喺度 所以我自己取消咗
跟住我本身個product就係購物車度
我見佢寫到明話7月22號直接送到香港就即刻落咗單

Sorry果下開咗殘體字
臨瞓前就扣咗數 跟住凌晨四點幾就出咗貨

俾我搵到最平4k160hz,lenovo子牌子應該唔算大伏?
在意價錢嘅人根本唔適合買高階機,有幾多優惠對我嚟講只係bonus,即係同一部機有地方賣得平啲就當然係賣得平嘅地方買。唔會因為第個型號平啲而買個唔適合自己號mon

部手機自去去舖買要$2000係因為你覺得佢值$2000先會去買。依家佢送俾我,對我嚟講佢係我心目中嘅價值係$0,even賣到$1出去我都係賺到$1。
steam係-$800
你仲未計ocean park water world,anyway價錢唔係重點,唔會因為差一兩千揀個唔啱用嘅mob

LG C3用w-oled都畀你講到係直上真係建議你去任何一間大型電器舖望吓實物先。除咗夠大唔知有咩優勢。
dell aw3225qf曲面mon,又要插多幾舊嘢核核突突咁,而且個mon定位又唔同咗。

買得高階mon都買到咁乞衣,C3俾人一機兩用當埋電視又真係幾啱你
想請問G8 可唔可以用hardware tune adobe rgb?
買野就係要比架啦
點解買高階野唔可以在諗價錢?
4090最平嗰陣,唔同牌字價錢都可以由12xxx-16xxx 俾你揀,但係性能都冇差5%
你鍾意咪衝rog囉,鍾意平咪買zotac囉,點解買高階野一定要做水魚唔睇價錢?
你自己鍾意做水魚其實可以唔駛入黎傾個喎

G8個價其實係見得人(仲有孝子機嗰陣)
啱啱上左官網睇,已經係11980,600 trade in 舊mon, 送600 steam...唔知你800 steam同海狗公園邊度黎
我6月去高登睇仲有孝子機送添

如果6月尾個package,扣返孝子機,其實都係8k尾9k可以搞掂
咁對返dell 行價其實都叫有so,仲要有埋build in 喇叭同埋smart tv
不過淨係日馬個價
根本已經乜都唔駛講
一野劈到落~$6500
仲有3千蚊自由度俾你左執右執去砌一個更加好嘅環境出黎

相比之下g8左扣右扣完都要9k仲要淨係多左個build in 喇叭同埋smart tv
除非你話panel 質素差好遠
如果唔係好難揀落手
今代牙膏
唔建議買太貴

我目前係咁樣,filter扣左數,aw3225未扣
人地鍾意買咩咪買咩囉,咁都嘈一餐
有$200steam係要入code

因為差一兩千會令你覺得個mon由一個適合你嘅mon變成水魚真係講唔過去。

我再重申一吓立場,如果A mon係啱我不過貴兩千,而B mon係冇咁啱我不過平兩千,咁我冇理由唔加兩千買個啱自己心水嘅mon。

即係當你覺得dell同samsung都同樣meet到你嘅需求,當然揀平嗰個。但當我覺得samsungG8先啱我,例如dell曲面mon我係睇唔順眼,我連$6000都唔想浪費嚟買dell,如果我用$6000去買一個根本唔係自己想要嘅嘢先係大傻仔。

我係aw3225 13號晚已經扣左13萬yen 未有任何日期update
有冇ching係日森買aw3225qf
條電源線點算
直接用轉插?
14萬yen真係好平,上年我買隻Philips OLED 4k60p都要10萬yen
samsung 保未話唔怕
佢官網都無講保3年燒屏任換
又無新聞稿話上門維修
今代oled 嗰嗰都喺三叔 panel
揀平就得, msi 321urx
MSI 而家好似有現貨添 不過會貴400
其實係
大部分又冇真dp2.1
光度又有大把進步空間
防反光coating又係
牙膏有排擠
如果都係執相MSI MPG321UR-QD 定 ASUS PA348CGV?
直接配返條3腳咪得,普通電源線嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞