[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Update一下
Amazon aw3225
16號落既單 岩岩終於扣左錢

配送日仍然係Arriving July 27 - August 23
hkepc 有人屌哂鬼
我都update下
17號晚落單
岩岩都扣左錢
轉左preparing for shipment
31 July 到貨
我都扣咗錢(yen升到51先扣錢)未知幾時ship
有冇人因為土地問題,留守24/25吋mon
但冇頂配好慘
我岩岩出左shipment date 係8月5號
我費事煩,落單果陣直接揀hkd俾
應該唔係差幾多
我未扣錢但係佢已經講aug 2送到
我都係 見hsbc比外幣其實都加1.5%
我留守16:9平面27吋 (FPS Games極限)仲等緊4K 240Hz OLED (要有滿速DP 2.1 Port)
想問問巴打們隻外星人係咪去官網轉保
17號落單 23扣錢 25 到香港 應該呢兩日送到屋企 (但我房未裝修好)
買mon 係香港邊到買好
想買呢個
Acer NITRO XV272K V3bmiiprx 電競顯示器
same 升番5算先黎扣
好在7月頭㩒制嗰陣lock左hkd
做完資料蒐集,諗住買Q27G3XMN

上網格價發現Amazon賣2千1 香港敢劃一賣2千7

痴線食水深到 寧願等多陣用Amazon買算
日馬Dell AW2725DF終於shipped
但係中左ECMS
所以都話香港賣野嗰d舖可以執晒佢去
淨係做食肆得架喇
其他野可以喺外國買返黎
如果差咁小,我就會係香港買算
600蚊
以2700黎講
其實已經8折

咁mon黎講,即開check即換都好緊要(歸根究底咪就係因為香港售後差)
600係合理嘅
但係如果同你講緊係其他冇咁易壞嘅野
例如ssd, ram之類
根本冇可能會幫襯腦場文化
有啲比你地說服到係香港買算

600蚊當比多小小warranty同可以早啲啲用
一陣係Amazon買運到嚟爆咗就煩,有3年保咪當200蚊一年
我16號落單
但仲未扣錢
Status 仲係ordered
但ETA就寫29號
中左ECMS有咩問題
利申 隻AW3225QF都係
派貨有時會好慢
突然2隻都發哂貨 希望7月內收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞