[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Thanks
想買AOC Q27G3XMN去邊買好?
https://youtu.be/XbQ8Pe4WVxc
想請教CHING們
budget 3k 想要27吋 2k 144hz以上
有冇好推介
有無c兄用緊/有研究過三星隻 34" Curve G8(s34bg85)?
今日落深水步睇,見佢比其他oled好似無特鮮色同暗d,唔知係咪隻mon setting問題?

5-7千budget,唔一定要Curve,仲有無他介紹?
見sale推AG276QZD又真係比g8吸引
AG276QZD用緊上年oled邊度好過G8?
同埋人哋三星新果隻係G6 360Hz
要34就一定係LG WOLED

dell u4025qw 5120x2160 120hz
我自己用緊lg 34wk95u幾年
都諗緊好唔好放咗佢去換dell
ips black反應極慢
120hz體驗未必符合預期
佢應該講埋上年部g8
上年部g8好似係34 oled曲mon黎
想問下aw3225qf oled個風扇嘈唔嘈?
怕買返黎嘈,同把風扇第日壞易唔易換
係咪未揭開上面層嘢
我上次睇個sales揭開咗個對比好唔同wo
原來有塊野?下次望真d先,感謝c兄
宜家轉保係咪麻煩咗?
6000蚊 21:9 1440p 170hz 1代 qd oled
8000蚊oled g9 32:9 1440p 240hz 2代qd oled 大d sub pixel
諗唔到點樣唔揀oled g9
無留意開
屋企用緊隻mon突然壞咗 2千蚊筆直最抵玩有咩揀 普通用黎打下ps5 睇下廢片
27寸 2k 曲面螢幕 最好薄啲輕啲同窄啲
有冇建議邊部 2-3k budget
27吋曲面無意思,有嘅都係VA 垃圾
24/6 AW3225QF落單苦主 係咪應該要重新落單
想問下 G3223Q 有無伏?
見amazon 3500左右
唔該哂
用緊
order左aw3225qf

我建議你都係直上oled
可以等人答
我驚我等等下等到8月先到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞