[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想搵隻平既4k60hz做副屏,只係拎黎睇字,想問下有咩推薦,$1800樓下用到VESA MIS-E支架
同埋要27吋有typeC頭,打漏左
今日落咗腦場,佢哋推咗隻ag276qzd,賣5300,想問下有冇伏,定係2k oled 有其他好推介?
MSI 新出果款27 2K 都係5799

MAG 271QPX QD-OLED E2

仲有hdr true black 400 hdmi2.1

你呢個舊款野黎 hdmi先2.0
AW3225QF個4K 240hz可唔可以理解為假240hz

因為要靠DSC先上到
dsc 關hz 咩事
咁真係上到4k 240hz 喎
三星 360Hz, LG就240Hz,佢呢個用緊LG上一代OLED
幫手清舊貨 下面師兄隻QD OLED好過
Dsc 冇乜所謂啦,係input delay 多少少啫
今次第四次落單 將個信用卡帳單地址改咗做日本地址 但送貨地址同信用咭不變 終於扣到錢。。。
今次用yen定hkd?

我仲等緊第4次order既回復,如果唔得試試你果招先
發貨地址照舊係香港英文地址 信用卡同一張 照舊扣yen 只係信用卡唱單地址改咗做日文集運倉地址做下樣

但朋友都買到扣到錢 佢都比人reject過2次 乜都冇改過 照舊輸入香港資料 照舊禁落第3次單

懷疑係今次依一轉d貨足夠發出
唔該曬你巴打
假如真係比人cut都跟足曬你個方法先

你講既情況都有可能! 我目前呢張單都24小時了
希望都一樣扣到數
有無 ching 用緊 LG 32GS95UE-B
Oled真係貴…如果你唔係成日打機睇片要好靚…我覺得普通ips 60已經夠曬用…同埋你都要睇下你張display咩料子…如果太弱雞個mon 係點都無用
LG部oled個matte面睇嚟同大家預期差唔多 網上啲review都麻麻
始終同glossy比個contrast都係差咁啲 色冇咁突出 即係變相減弱咗本身oled應有嘅優勢
睇中呢2隻mon,睇過spec好似差唔多,有冇ching可以評價一下邊款好啲?

Acer Nitro XV272K

MSI MAG281URV
扣左錢1日 都未update預計出貨時間同日期
頭先都係日馬落咗隻AW32
舊ac 不過冇買過任何野
香港地址 用港紙結算
落單嗰陣時 叫我Verify張卡 果下有扣到6毫子
希望可以正常扣數出貨
上個星期收貨用到而家,唔太覺有聲
想玩360hz 400hz以上
但又冇4k mon出,亦都推唔起FPS
咁揀1080p 定 2k 好?
LG果隻咪一隻搞掂晒
是的 有得必有失

防反光好 有代價

立體感同通透感冇咁好
Odyssey G8 OLED 搞咩撚
賣咁貴連個usb c頭都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞