Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

997 回覆
4 Like 0 Dislike
但係tp link高階款用高通高階U好吸引 價錢都係3000頭
有asus有netgear 仲有黎緊linksys喎
垃圾軟件黎,會自炒上唔到網
我買完放左換rs700s
依家都冇幾多wifi 7 device 有冇咁急要換呀
可能人地轉用左2500mb或10g
未換 唔關裝置支唔支援事
velop pro 7派貨未
一直用緊r7000,1Gbps寬頻
岩岩upgrade 上2.5Gbps寬頻
屋企大約600呎
Router擺廳 隔主人房三幅牆
有無話邊隻router性價比最高?

有冇其他牌子有呢啲入牆Wi-Fi 6 AP? 就算tp link香港都冇賣Wi-Fi 6功能嘅入牆AP
無WiFi 7 裝置係WiFi 方面無得單一裝置去到2.5G 速度以上姐,最好係有2.5G 同WiFi 7 裝置先換係合理啲咁解
要做2.5g 以上wifi 都唔易
6g 過牆好弱,我諗要目視到隻router/ap 先有機會
未 你幾時落單?
屋企二千尺多牆有咩介紹?
budget 2000 to 3000
6號
咁癲 最早個批
我遲過你 第二批 14號先落
咁有排 你發貨講聲黎聽下
請問寬頻得1000mb
有冇需要換wifi 6e router?
問得姐係無需要換

屋企上網有無話唔順先
真係麻麻地
所以想換個新嘅
6e主要多個6gHz
睇你有無需要
無既買wifi6都好夠用
有要求既可以直上wifi7
wifi7 置頂講要2500m寬頻以上先有需要?
請教各位巴打,小弟準備搬入6xx呎新屋,同屋既人都唔打機,最多都係netflix youtube work from home
爬過下文,請問Ax86u Pro是咪夠做?我見之前好多人都話呢舊野幾掂下,但我唯一擔心係佢2022年尾出,會唔會太舊?新model有無邊款同grade或更好?
Budget 2千鬆,唔該大家
夠用
但擺邊同會唔會有主力牆阻住令房收得唔好就真係要買番黎試先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞