Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

997 回覆
4 Like 0 Dislike
有時開laptop做嘢
電話有500Mbps已經夠曬有突
laptop 真係要 最好換wifi 7 intel 卡
但電話ipad 其實有200mb 其實都好夠
除非好似我咁有時想電話直steam nas 啲影片
毫不意外
同一個網睇到話可能因為 Marvell 技術問題導致
有大陸廠用 Realtek 技術出咗新嘢
蟹仔仲要個價錢超抵 唔知穩唔穩陣呢
netgear rs300 mlo幾時有

想問係咪連orbi 系列都無mlo開關
netgear armor防毒 好敏應少少危險就block 突然斷線
想請問下,如果590呎左右,一隻Netgear RS700S夠唔夠?
定係用mesh好啲?
補充,用緊Netvigator 2500M Broadband
[港行]小米be7000 vs be88u
平時2.5g家用睇片無打機
2人家庭
買邊部好?
netgear rs300 開debug page

有enable mlo mode gui settings 開埋都無出現

要等fw更新 解鎖
間間都開 係咪mlo影響穩定性??
請問如果想管理同monitoring traffic 最好係用邊款?
Synology rt6600ax 見唔錯,有冇ching 有其他推薦
想請教美版linksys保養問題,有無人試過,如果壞左而未過保養,可以寄返美國嗰邊linksys整?定有國際保?
上官網 webchat 問下
唔肯定佢會寄外地嘅件
仲無人用過unifi express/佢地系列 嘅產品
推唔推介
有冇巴打遇過Linksys router搵唔到2.4gHz 情況
明明分開左2.4G Hz同5G Hz但只係間中search 到2.4, 但用一陣就消失左, 搞到PS4而家上唔到網
未見有人報

linksys mx4200相同硬體規格, 閹咗 mesh&usb

清貨價 25 usd

https://slickdeals.net/share/ipad_app/fp/978339

prime先買得,用代購 202 hkd (運費另計)
WiFi Channel set 左咩?
咁幾抵
15XX 我ROG + IP15 PRO

一次都未試過

啱啱先想問用WI-FI 係唔係上啱到 1000以上
攪咁耐原來我個ROG AX6000 得WIFI6 無 6E
iphone 15 pro 食到6E先有 6GHz

即係又要換ROUTER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞