Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

997 回覆
4 Like 0 Dislike
多謝巴打
其實我意思係如果有2500M 既就直接揀WiFi6E/7, 唔係話1000M 就唔可以揀WiFi6e/7
同你一樣情況
但最近orbi 出3頻770
價錢合理 等佢香港上市 再比較
成日淨係諗自己既use case
咁咩product 唔啱你都係搵笨
外國間間房都拉線起碼洗你幾皮
你估得香港人買router咩
你講完去望
770呢款比970 3支合理好好多 port位又2.5
但我買了linksys 係eshop 等佢未發貨
早買了
唔係實揀個770呢款
不過香港 應該年尾快極呢款先有
美國都699
香港一定8千都黎緊啦
都係睇 budget 做人,唔想煩的確可以 orbi wifi 7就收工 無限 budget 做乜都得啦

利申我冇
差唔多老美做999美三支佢地 到時香港八千幾度 中階版970 但佢到時市面應該好多選擇 可能有啲品牌 換10gwlan 款都多 linksys隻10g q3上市
所以唔急既 同port位好在意 可以等下 真係
我買左 就算 再換到時先再睇 用住
你之後可以再加隻10G wan 版做轉做主
有需要先 應該唔會住
10g plan太貴 真係
我之前收電話the club送貨今日
你好問下 罵下佢地 無理由你最早個批 都唔出貨咁耐
你講完 仲以為佢到市面開賣 先出貨 好彩唔係
係咪得一隻包裝,夠用咩?
咩一隻包裝?
我買左三支
LINKSYS無分子母機
包裝佢未一盒一支咁pack
逐隻買咪好貴
佢1010/csl客有優惠價
2499,再入埋佢新會員優惠減多兩舊水
我搵朋友幫我買 我唔係佢客戶
屋企只可以用5G Sim卡
暫時 市面係咪未有Wifi 7?
5G WiFi 5都用唔盡
WiFi 6 AX5400 FGW5500 夠晒啦
都時轉光纖又可以用返
嫌行貨貴Carosuell 好似千六
幾皮吹大咗
一箱線1000ft 一千港錢
就算用house
都用唔過一箱線
一個細house 唔洗梯同架既話
兩個人 600美金都夠
RS700S定Orbi rbk853好
有3層,如果一隻搞得掂唔想搞咁多,見website rs700s向上嘅coverage都幾好唔知堅定流
吓 師傅貴到仆街 你有冇試過問價嫁
我啲同事 都要拜托親朋戚友搞
你係都講 明線 T2城市 細屋
我都吹你唔漲
美國工人請佢返黎做當300美金都相當多喎
比你請兩條友返黎都只係600
比你三層高既house都夠做
有冇師兄識搞NAT 平時用PC打GTA Fifa 但成日會無啦啦斷線 但browser discord又冇斷 懷疑係NAT type問題 有咩辦法可以轉做開放式?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞