Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
幾吸引
be88u天線拆得
tuf-be6500 先fix
我覺得要睇你為咗啲乜嘢
be88u的優勢是 10g x 2 2.5g x4 1g x4
rs300的優勢是 有6g 之後開MLO 可以好快

但係要諗一樣野2.5G lan 最多run 280mb/s
之後MLO真係run到 你(2.4+5+6)MLO係 over 2.5G lan的
所以覺得有冇6G 都無所謂
想問下modern出router個條lan線有問題話要咩制式? 1000M上網 如想買5米左右,應該幾多錢? Thanks
1000mbps cat5e 就夠
應該100內買到 5m
如果價錢分別唔大可以考慮cat6
ASUS BE92U 香港唔知幾時有
唔介意淘寶其實$10搞掂
感謝你
又真係好平 質素一樣?
4.6米 6.9人仔
be88u同RS300大家會點揀?
想轉 WiFi 7, Orbi 970 是否最好選擇?
如果尾房收唔到Wi-Fi,除咗Mesh Wi-Fi之外仲有乜嘢選擇,可唔可以廳嘅Router拉條明線入房再駁另一個router?

如果係咁係咪唔可以係一樣嘅S S ID ?
Netgear 當人傻仔,貴嗰隻 RS700S 起碼都畀多一個 2.5 Gbps LAN port 啦,點樣電腦同 NAS 同時兩邊連 2.5 Gbps LAN 啊
佢有兩個10gbe 既 應該可以做2.5gbe 啦 .
rs300 根本路係同be88u 對手
佢三條band 都係得2x2
問題係佢一個 10Gbps 係入
另外一個 10Gbps 只可以出 PC / NAS 其中一部
可以可以
佢另外個4 個已經2.5gbe 啦
講真一體化既機 好難有咁多10gb 不如買switch 算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞