Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我嗰時弱智
淘寶買嗰個成舊水
香港最後買三舊水
而家買orbi rbk762s 係咪性價比高過 rbk752 ?
請問有無VPN SERVER 又有MESH ROUTER推介?
依家用緊2隻LINKSYS MX500 貪佢有線回程 可以買隻高階D LINKSYS 換其中1隻?
最後 完全唔考慮ASUS
謝謝師兄推介
MX5500
玩vpn 唔揀asus
你係咪想買synology果d?
今期d router都好水魚下
係得gateway max再配個u6/u7比較抵玩
其實我正正係想要類似ASUS VPN D功能
係大陸可以經VPN 翻牆
but我n年前買過asus padfone2 當年2010咁上下 5千幾 不停壞 維修售後都係廢到癲 最撚慘我介紹埋d fd買
之後呢10幾年 我自己砌機又好 幫人又好 1毫子都唔會俾asus賺
回歸正題 最主要係睇中vpn翻牆功能 可以mesh埋就最好
感謝感謝
你要翻牆,起碼要用wireguard
市場上家用router 應該得asus bulit-in 有wireguard 同 DDNS. 另外佢超易set, turn on wireguard, 加user, 手機用wireguard app掃QR code, 完.

如果唔考慮asus, 可能要自己搵d 可以flash firmware既router
買openwrt router 裝wireguard xray reality server
完美
Netgear出左隻orbi 770
好似幾正喎
尤其玩wired backhaul+lan線連desktop
同級應該淨係得BT10有得fight (10G port一出一入)
通常幾時會降價

P.s. 支那牌自動忽略
各位巴絲,請問Linksys如果係美馬度買,係香港受唔受保?

因為見到平過香港都幾多下。謝謝🙏🏼
900實呎兩房 用緊AX86u幾年前買
2500m上網 冇無router推介?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞