Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

997 回覆
4 Like 0 Dislike
咁我買隻synology mr2200ac 算
又有app 又有vpn
我又唔係咁鐘意一支支天線插出黎
推一推 求意見
用左部linksys應該四年 係咪係時候要換
冇壞洗咩換
就係壞左每星期要reset 一次
電子產品定期升級係有需要嘅
壞左就梗係換
用2500Mbps 直頭1+4 5條線
不過加埋行到幾多就無試
AX 5400 規格嘅router
就算係有2.5g wan port
咁5g 寫住最高4804Mbps 其實有咩意義?
唔係最多都只係 2500Mbps 咩?
WAN port 2.5G
4804M wifi LAN(理論)
其實冇,4804係講緊 理論值 4x4 client
數字只供參考啦
其實有無router 可以加埋一齊用?
定係其實唔可行
2條1000 1齊用?
load balance 實得
合做2000 就好覆雜 好似isp modem 都唔support
要玩d 另類野
當興趣玩下就可以去馬
唔係就唔建議搞
我都係問下可唔可行
複雜野我都唔識攪
router side 係有load aggregation 功能
但係現實中 得router side 支援係唔足夠
情況同wifi 差唔多
router 去到wifi 7 又幾千mbps 甚至10G
但你部手機/pc 根本就食唔落

唔係真係對速度咁有要求 1000同2000 其實係冇分別
所以我覺得netgear orbi有啲痴線定價
搵笨柒
百貨應百客
pro 果d top model 間間廠都食水深㗎啦
我就窮撚買唔起 等平model出再睇
三支萬八蚊
10g固網月貴8xx-1xxx
點用得起
係人都想用10g網速
有得揀 仲揀2500mb咩
同你一樣窮用唔起
佢依堆係 target 堆人有 budget ,唔太識,自己搞啦
識既萬八拉哂每間房 lan 好過啦
好似冇乜人開箱水貨 router
喺日本買 Wi-Fi 7 router 返香港用有冇問題
應該話喺日本買香港有售賣同型號嘅 Wi-Fi 7 router 返香港用有冇問題
有法例規管
唔好亂買
會有人掃 聽聞 但落唔落力執法就唔知
你買望清楚頻譜
唔建議 反正真係太早 裝置根本無咩可用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞