Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

997 回覆
4 Like 0 Dislike
嗰 4 個係 1Gbps
可以一部嘢做晒,點解要分開買 Switch 再駁 Router
我頂 柒左 原來得4個1gbe
咁個隻rs300 真係算抵買
話哂有三個2.5gbe

如果日馬有賣就好
多謝分享
如果原本個router唔支援mesh咪唯有咁
LM
想平要咩質素
過到正路fluke同其他測試咁用大廠
panduit 都要四十蚊 五米
講緊fluke機普通test廿萬起跳

工廠用既更貴
【淘宝】https://m.tb.cn/h.gShO15rJbOQhGOO?tk=aPUd30I4Lp2 CZ3452 「泛达六6类非屏蔽粗网线三米路由器宽带家用千兆连接线跳线白色」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开
感謝巴打答我問題
我想問吓我個主Router係用NETGEAR RAX40 AX3000,我HKBN 1000MB,用Router測試嘅速度差唔多九百幾,但係如果我用iPhone 12 Pro 行 Speedtest就得300-400左右,請問係正常?

唔支援呀 係Netgear RAX40 Ax3000
講真間屋又唔係好大 平時都搞得掂
都唔係特別想轉MESH ROUTER 又要花錢

想問巴打 如果副router用Asus AC68u
都可以set返一樣SSID?
可以 不過未必做到mesh果隻順暢切換
要on off wifi咁重連
請問新買左 Asus rt ax52 幾日都係放工返到屋企上唔到網 你ISP 提供的 DHCP功能發生錯誤 可以點搞
off modem 甩router wan 線
reset router
reset完開返modem 插線再setup過
可能有幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞