Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
正正經經洗幾百一千拉線做有線包你收到
定係你覺得小朋友唔值一千
有無人用過Asus media bridge ?我諗住廳門口一個主Router
跟住木牆房一個bridge 用lan駁PC and Console 想低ping打機用

利申L型廳

想問主router同bridge廳應該點簡?定就咁簡簡單單兩個
AC68U已經夠低ping?

唔該各位巴打
低ping 就拉條線啦
我廳都有個位console用 拉兩邊有啲貴
Budget $1000
單機Router
Asus: RT-AX58U
係咪應該買呢隻
我見又v2 又ax3000
想問點分
求指教
如果我知收得差,我會2千幾買個mesh wifi
mesh既賣點係當你轉到第二位置自動轉另一隻
同有線可以無衝突
兩千幾再加拉線係包你收到+自動轉得好 無斷線咁解
講你知就算cisco 既ap一隻4000蚊支援無線mesh都係極垃圾cisco 都要用線
一係調位 不過好極有限
新手請問用緊隻asus 802.11ac ac1900 router
想買隻802.11ax wifi 6
舊隻router可以用黎mesh?
放過佢吧
直接買xd4s好d?
我冇用過ASUS mesh, 我會建議 Velop
so far 都冇問題
請教1000m, 450尺2房 router放大概屋企中間,用linksys mx2001有冇伏?
唔想揀asus,而家用緊感覺麻麻
用左就黎兩年, 冇乜問題
電腦或電話支持160hz 既話, wifi 行到800-900Mbps 算係咁
一係你拉返wifi 1去左邊
一係你拉隻wifi 2去左邊
3隻之間d路全部隔牆你打算你地之間點溝通??
香港配返火牛咪得
想天貓隻asus 香港價撚狗
想問linksys hydra pro 6e 其實個3.0usb 可唔可用黎做2.5lan出? 比電腦用
換左wifi1個位,想問下換埋電訊商個lan線會唔會好d,依家都係用緊佢俾果隻白色lan線
應該唔得
用到都行唔到2.5Gbps
幾年前買左個linksys mx4000 岩岩買左部nas做ddns 發現原來個port 80一路都開住左 有冇得disable返 我見d settings乜都冇得set
已香港買左 毒撚頂唔到router壞
將個80port 指落nas
如果出街慢咪換囉
一係就幾條之間換下睇下會唔會邊條特別差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞