Router路由器 集中討論區(65) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
個個都有
究竟而家3k wifi7 router 係咪太貴 e.g rs300
對比支那link be85 be800都49xx
忍唔住手買左
對比以前mx5300 rs300重量輕到似demo
mx5300內部heatsink 足料重好多

如果揀 mu mimo 係咪指呢個MLo未有得用

如果取消mu-mimo
就有ofdma和 befoaming同時開著
好煩smart connect 搞到ssid

拆ssid最簡單係linksys 而家只可以見到2.4 和6ghz 5ghz和6ghz combine一齊
頂 要用番default netgearxx 先出現到3個ssid

5ghz又搞番出嚟 玩咩
香港幾時出Orbi 770
用落滿唔滿意?
暫時無咩問題 一個字掂吖

最緊要一樣咁慳位
網速食到幾多?
1000mb 食到 downl911 upload 896
2500mb 心郁郁想升級
咁都幾唔錯
究竟地區 係咪揀香港

開ofdma 定 mu-mimo 慢慢摸索netgear setting
咁煩既咩

要咩野程度既用量先需要買一隻真router? 唔係wifi router, 商業用
係 budget ,低用量都可以玩 homelab 行 router +ap
開左mu mimo 應該default 開哂 ofdma 果d
所以熄mu mimo先有得再俾你揀開唔開其他2個
傳輸地區可以嘅話就美/澳
家用嘅話 有心執d poe router + ap 都唔一定太貴
升級仲會多左彈性 只係屋企好少一早諗哂d network野點放同點接駁
由其租樓 連mount都唔俾鑽咁玩ap真係有d多餘
見到漢科msi router好似特價平成40% 屌那媽二月先買完隻6e 原價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞