UK 租樓買樓攻略 (10)

1001 回覆
18 Like 0 Dislike
明白巴打 唔該哂 見到你有mention過Kidbrooke,以治安嚟講係咪果一區都可以考慮?
同woolwich, stratford 一樣, 你活動範圍只得新apartment 個個圈內, 一出圈就治安好麻麻.

可以睇呢度local 講嘅 https://www.mumsnet.com/talk/property/4842909-kidbrooke

呢度d 屋好易睇係咪有無問題. 新屋但明顯平過其他地方一截嘅, 一定個區有問題. 新apartment 好平而區係無問題嘅, 一定無車站係附近. 個區平過格黎幾條街成100k 嘅, 亦都係格幾條街個治安同平個區有好大分別.

呢度嘅屋唔似香港, 好少有水份, 除左zone 1 個啲之外. 個價錢係100% 反影個區治安同學校質素.
https://www.rightmove.co.uk/properties/137656664

West Ealing 站10分鐘步程,E線舒舒服服到canary wharf

諗諗west Ealing 周邊apartments,有啲有埋garage 擺什物,平management 費
6%
me 9%
Bromley都係train 囉,坐巴士夏天好惡頂,West Ealing係未俾香港人買起又有E線又平一啲又近Ealing嘅好地方
感激!
間屋爭painting flooring skirting未做好, 約左community fibre 黎裝WiFi, 想問係咪應該等做哂先裝, 定係做到一半好d
我係成屋都係沙, 咁嘅狀況個陣黎裝fibre

1600鎊租一房太多選擇,坐tube就黑線向南方向,Morden,South Wimbledon,Rayners park起碼近番Kingston 去番new Malden 食慣咗買嘢食嘢都方便
點睇Brentwood
很好的區,Merton 係倫敦頭幾個最治安好區

Morden 有度叫schoolgate 嘅apartment 屋苑,地方乾淨,治安好,行去tube station 10分鐘,去Sutton 小娘惹食茄汁豬扒飯十分鐘就到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞