UK 租樓買樓攻略 (10)

314 回覆
12 Like 0 Dislike
租屋後果d electronic gas cert 洗唔洗理?
我見有張9月到期,係咪到時要幾俾人入屋檢查?
返工時間真係好少會出事
放工時間久唔久會有但WATERLOO 15分鐘一班 呢個上唔到下架都好快
明白嘅巴打 想問下係咪Maze Hill 至到去Charlton站左邊嘅果個area都算okay?
返工時候都叫做正常 收工時間overground唔知點解成日都收皮 有次搭到仲有3個站就到Norwood Junction (係呢度轉火車返Sutton), 冇啦啦話有signal issue 要全部人落哂車 最尾要搭多一個半鐘巴士先返到因為之前係South East搭overground都冇South West呢邊咁多Signal problem去cancel啲車
調返轉住 Jubilee Line 另一邊 (Stanmore, Canons Park) 有冇得諗, 環境治安中上

https://www.rightmove.co.uk/property-for-sale/map.html?locationIdentifier=OUTCODE%5E1060&maxPrice=650000&numberOfPropertiesPerPage=499&propertyTypes=detached%2Csemi-detached%2Cterraced&includeSSTC=false&viewType=MAP&mustHave=&dontShow=&furnishTypes=&viewport=-0.384847%2C-0.220052%2C51.5884%2C51.6365&keywords=

Jubilee Line 其他站唔好諗買 house, Kilburn 去到 Queensbury 果堆都唔係好區 (Willesden Green 叫做好少少咁), St Johns Wood 你唔會買得起... 唯一壞處係 Stanmore / Canons Park 入 Harrow, council tax 貴到飛起...

Jubilee Line 另一邊都唔係好區, 除非你住 Canning Town 堆新樓 (leasehold apartment), 再行落 D 堆屋仔就唔好制了
都可以考慮,多謝哂巴打嘅建議
問業主
Maze Hill 至到去Charlton站左邊嘅果個area都算okay, 無錯.
係, 差dd 嘅右邊. 左邊係明顯地靜啲, 因為右邊近車站而且有舖頭.

其實你一望價錢都會知, 去到藍色位嘅屋, 同入到橙色個邊個價錢爭左100k.
關你咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞