經濟學人:美國愈來愈富有 歐洲愈來愈窮

658 回覆
220 Like 19 Dislike
一個人起碼都3-4條線㗎啦
我係話歐盟既然咁大義懍然用環保嚟推咁點解唔考慮埋成手lightning 線嘅人
咁姐係成個政策其實同環保冇咩關係啦
之前一路跟嘅adapter方法又ban
成條bill目的就係除咗限死新port研發之外仲有咩功能?
就算轉typec Apple咪一樣照俾USB2.0速度你
個問題係條bill 唔係轉type C
北溪 講完 美國又唔係大善人 唔好因為反中 就美化全部中國敵人 呢件事係好弱智 美國唔係愈來愈富有 係美國要維持呢個環境收割緊全世界 歐洲仲比人放緊血
睇唔到就highlight埋俾你,不過你應該都睇唔明

iPhone用咩port個差別仲細過中港澳iPhone死攬實體雙sim要重新執過底板搬nand位
nand連散熱都影響埋

美版iPhone連實體sim都cut走埋
成個底板執位都要出至少2款特別版iPhone
你換個port係度話焗全球轉,笑死人

根本都冇新port好過typeC,所以咪一齊轉typeC,順便當新機賣點,畢竟依家iPhone都冇咩賣點

250好平姐
比完唔係即刻有得保我deductible 1500 , 之後先cover 。
又嚟限死新port研發
你係咪錄音機嚟?

新iPhone仲送一條垃圾Lighting線就真係唔環保啦
唔好再製造垃圾啦好嗎?
同一個level嘅工作其實生活水平差唔多
反而歐洲稅太高交完之後無錢淨

大病就無得講,其實歐洲嘅免費醫療都係排到死都唔到你,同香港公立有過之而無不及
美國其實都係醫咗你先,唔存在無錢無得醫會死,每個地方都有好有唔好,同埋移民者角度同本地人又唔同,好難一概而論
我理得佢有幾煩咩
我又唔係反type C
一路都講緊歐盟反智限制創新
你試吓一個新手機port會入唔到一個3億人嘅market
咁個研發新port嘅投資會少幾多
推lightning 都無諗過成手30pin線嘅人啦
美國做醫院有咩福利
I dont like her
咁歐盟就唔好做啲唔做啲
講就環保實際就cap水
只係禁止Apple出垃圾
德政嚟
傻仔
邏輯唔好唔好勉強
你拎d專屬設備連接出黎把撚咩 呢d只需滿足佢所需要求即可
咁叫反擊 你咁容易比人帶節奏嘅
我美國after tax搵6k 一個月, 我女朋友西班牙1k 一個月,但生活質素好好多,咩都唔洗擔心。最明顯既係窮人質素係歐洲一定好過美國窮人
護士
但好多人屌英國脫歐決定係錯
用關稅嚟做咪得
點解限死type C only
佢交既society security ,401k將來會成為你既養老金
將來你結婚生仔進修 tax allowance 就開始高啦
交既稅少好多
計生產力冇意思,要計埋科技同創新能力,係AI時代,歐洲落後哂咁滯
出咗其他port先講啦
只可以講退休我會去南美/西歐
伊斯蘭垃圾難民拖累
冇啦
佢咁限法好難有人再整
一係就一部機特登整多個port嚟做data port
不過諗落都覺得on9

北歐生育率係咪計埋一大堆中東伊斯蘭垃圾一家生十幾件垃圾?
繼續落去就取代當地人口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞