經濟學人:美國愈來愈富有 歐洲愈來愈窮

658 回覆
220 Like 19 Dislike
我學術水平一直低下呢啲唔使講
所以我成日都喺度話我自己係80二打六
估唔到你將講乜鳩Review嘅重要性搞到咁高
我同你講啦,求其一個Lab
嗰段嘢嘅reference全部都係copy and paste
基本上已經列好晒啲reference
呢段嘢講真毫無價值
只係合理化你做呢一份戇鳩research嘅理由
但對於個research由頭到尾都係戇鳩,呢個事實係改變唔到

再叉開啲嚟講
不斷睇人分析,只會模糊自己視線
我好佩服嘅一個偶像李光耀
佢係唔睇書嘅
佢認為係嘥時間
我個人非常認同
對世界嘅理解好多嘢係親身嘅經歷重要過書本嘅人為敘述
算吧啦 你連peer review 同literature review 都撈得埋
我勸你收皮好過
我樓下答咗你
你睇吓你俾人呃得幾搞笑
將呢樣嘢睇到咁重
其實行內都知點樣玩法
唔怪你唔係行內人

你呢一隻Review最重要嘅一個功用
係要帶出你呢一個研究係開創性嘅
冇人做過嘅,所以先出到paper
類似啲咩免責條款咁
你會睇嘅咩?
你用一隻Software你會睇佢啲agreement 㗎
中文Failed得好緊要呀你
我成句嘢都冇講過地理位置有幾重要同有幾唔重要
只係帶出從地理位置去睇美國崛起就係咁簡單
希望你仲係讀緊書慢慢學啦
如果已經出嚟做嘢,真係陰9公
其實你係咪痴左?
係嘅係嘅
你啱
咁我可以答你,我無痴喎
由頭到尾都係合理用邏輯推論分析解釋
我做嘅就係咁多
你知就好 摺埋啦柒頭
係嘅,係嘅
你唔係柒頭
有咩高見呢?
啊唔係柒頭
無問題既,你可以帶出空氣幾咁重要,無空氣就無美國崛起,黑人問號
住buffalo 同nyc中間米冇敵 去邊都方便
美國人可以鬧美國政府,我地中國人一樣得
落雪落到仆街
一年有三個月出唔到街
又話地理位置唔係主因,又要講地理位置而令軍力強勁,你都思覺失調。

美國軍力勁係人為,地理唔係主因。

大把地理差都崛起,地理靚都好廢,係咁講地理,根本就係睇人。
你哋拍片講囉,想聽呀

唔該睇下你中意既支那圖有幾厚顏無恥
所以支那專利實屬法國大餐
依啲咁嘅濕鳩嘢 去到文明國家嘅專利局 一早收咗皮
你係咪覺得火箭回收得一種方法同技術你有幾熟呢樣野我想問,你係咪當人地白痴
你係咪白痴知唔知咩叫pct 低能仔
我上面回咗你咁多 你都唔敢正面回應 你所有新嘅argument我一律當100%鳩噏
太多太煩,你逐樣講,再亂吠你就自己慢慢
我就梗係冇問題啦
我都語重心長希望你努力學習中文
唔好咁大個都仲係戇鳩鳩咁
入正題啦
我用空氣做例子係弱智兼低能
因為你給嘅空氣同美國佬嘅空氣同阿拉伯國家級嘅空氣冇咩大分別
但係地理位置就好唔同
唔好講到國與國之間呢啲咁明顯嘅分別
淨係講天水圍同山頂嘅分別,我諗你都會feel到啦啩
地理呢樣嘢好神奇
好似度度都有,但其實係度度都冇
因為每一笪地都係獨一無二
沙特或者其他中東國家如果冇石油今日佢哋會變成點?
除咗中文都要好好學習邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞