經濟學人:美國愈來愈富有 歐洲愈來愈窮

658 回覆
220 Like 19 Dislike
佢有排都未甩到條線啦
真係影完相用Airdrop過咩
ifans無思考能力
ban lightning 同搶人才有咩關係
中國諗計搶人才
好多前沿行業都盡量放寬鬆管理
美國就玩緊ban xx xx
強制xx
你出撚到個屌打USB-C既全世界同你屌打歐盟啦

呢D Regulation以前D二手科技都試過, 推陳出新就收皮架啦
應該咁講,歐洲高科技野比美國打殘 中低科技野廉價市場比中國打殘晒

最直接就係衫褲鞋襪 本身意大利呢類國家上一代好多中小型皮鞋/外套廠乜乜柒柒 比中國製造打殘晒,最後一係就好似zara h&m咁鬥平,一係就賣牌子

傢俬裝修果類都係,以前買歐式傢俬貴到high high。而家除左高價位果批之外其他都係大陸貨
家陣type-c有排都未用盡啦

你知唔知10年前Apple自己有份推type-C?
當年款款laptop仲係有N種唔同插頭嘅時候,Apple激進到macbook cut淨type-C

依家Apple就係推動緊無線,過相你唔行無線你自己事理撚得你啫
無痴線鄰居係好撚重要,起碼唔洗日夜膽驚受怕,可以專心拼經濟。
你睇台灣,日本,南韓,仲有烏克蘭,以色列
你又睇下美國,加拿大,澳洲,紐西蘭

國民同政府心態都會好唔一樣,一邊就你成日要提防隔離屋個痴線佬又唔知痴起邊條根鳩射野,另一邊就可以全心服務國民,自己管好自己地方
咁另一個原因就係本身軍事最強

邊個敢企佢對面一早俾佢打左

咁先天下太平

另外就係識揀地方打,一定唔會係自己門口打仗
真係 吸晒全球人才 特別科研
搞好国安 再全力拼經濟
你都限咗嘅我仲點解要諗新standard
歐盟班撚樣限呢限路成個共產黨咁都咁多人撐
中價市場嚴重萎縮
TypeC未用盡同條bill限制創新嘅關係喺邊?
我冇反type C 純粹覺得歐盟on9啫
Apple推ProRaw再想cut埋個port一樣反智
佢哋啲政策咁撚on9 又咁大愛收咁多難民 條船點會唔沉 仲要對佢地咁好 應該一犯法就射返佢地去非洲啦
想像下隔離有件白咭要日防夜防
都幾難唔痴線
仲講咩專心返工(搞經濟)
冇槍權遲早變中國實有野心大既人
國父一早睇到人生醜惡 邊個玩野違憲法就一鳩脫USA 打7 你
人口長遠對經濟有幫助
美國整體係屈,但生活水平。。。有排都追唔到歐洲
最弊班蛔只識不斷生攞福利
不事生產 擴張蛔教 支持恐怖主義
中國圈套殺聽過未
唔係歐州人都有福利嗎
真係咩 睇睇購買力 人均居屋面積 汽車保有量果d
冇人力服務因素果d洗費就平

連歐州龍頭大哥德國想有更好發展都係去美國
點競爭
反apple 個d淨係諗到呢d

tesla 個NACS 政府乜都冇做
民間企業就自動統一左
個樣野係夠好
自然大家都會用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞