經濟學人:美國愈來愈富有 歐洲愈來愈窮

658 回覆
220 Like 19 Dislike
歐洲過多幾年只能同美國加州比
個美國同事regional manager?
我知係好似加拿大咁有個pathway去做嘢,但我覺得澳洲已經好好,去美國玩下就得,生活就不了
Lightning USB2.0, 得Apple獨家

USB-C速度屌打, 可以上到100W
而家C to C線可以一條線過包HDMI+充電功能
仲可以用電腦Mon做埋USB Hub

德政
Us 做waiter 都有4000-5000美金
個問題唔係轉USBC
係限死USBC
而家USB要整新standard 就要問過歐盟先?
個人覺得係人口,年輕人口,美國生育率高
第二係非法移民多
而家美國計埋波多泥各同非法移民被低估左既人口已經超過3.5億人 ,
75年後美國人口5億
中國得返8億
r 州 on99 去養美國佬
黑工都要交税架
歐洲除左西歐全部都係屎
病咗就收皮
唔關事 唔交稅人口統計包入去 只要佢係固定居所搵到你
不過而家應該有700-800萬非法移民被人口普查忽略
揸ups貨車都有150,000 一年
澳洲真係幾完美
至少有個特別嘅pathway俾香港人拎居留權先啦去美國用咗唔少成本最後都唔會留得低咁濟,好晒時間
整新Standard唔使問過歐盟, 任何公司出更好既野係無障礙的
歐盟出Regulation唔會限制創新, 你Lightning繼續用就真係阻住地球轉
Apple咪力推magsafe無線,仲俾埋qi2用
你仲J緊將來再出多個有線介面?
政治庇護囉
慘得過加拿大?
歐洲起碼係歐洲人工,歐洲假期,歐洲福利,歐洲工時
加拿大係西歐人工,北歐物價,美國假期,美國福利(係醫療可能好少少),美國工時
但洗費都唔低
無一二戰嘅話 英法德就共管全世界
有架咩?

係北美定美國 only?
歐洲俾左膠控制咗,淨係養難民,唔窮就有鬼啦。
歐盟條例唔係咁寫呢
佢而家係只限USBC
你可以出個USBD
但同時亦都要有個USBC port嚟叉電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞