經濟學人:美國愈來愈富有 歐洲愈來愈窮

658 回覆
220 Like 19 Dislike
咪玩啦
FTC成日搞鳩各大企業
所以你啱啱由android轉會Apple生態圈?而你嘅android裝置唔係用type C嘅?
點樣2024年連一部type C嘅裝置都冇?

可悲
一戰前美帝都勁過英國啦 如果唔係點解1929年大跌市咁大影響力
條女以前做UBS?
依家Apple咪證明俾你睇個bill冇限制新port囉

佢依然可以研發新嘅介面
歐洲冇乜Big tech已經好難同美國鬥
上一代本身衫褲鞋襪係半奢侈品,大時大節先會買新衫,好多衫著3 5 7年好正常 甚至老豆傳比仔都有

自從全球分工後 先有左fast fashion允許普通人一季買一堆衫著1-2年就換

中國可以用意大利普通衫廠10%既價錢造到30%既品質
一單還一單
我想keep返舊線嚟叉電又唔得
咁就唔好用環保呢個名義嚟焗人買type C線啦
呢啲叫官商勾結
typeC線你買iPhone有送嫁聰明你到底買過iPhone未?

2024仲送Lightning俾你就真係製造垃圾唔環保啦
我講我用緊嘅port喎
最後咪又係要條type C線
你長期用死一條線?
有刀手斬人
種族歧視又嚴重
租金同香港差唔多
稅極重
唔好過嚟
歐盟只管歐洲
Apple要出新port可以繼續出
出完vision pro都仲貼塊面死要Apple大大巴車醒你

反擊歐盟,Apple推出3款新Lightning
https://lih.kg/3617228

iPhone用咩port個差別仲細過中港澳iPhone死攬實體雙sim要重新執過底板搬nand位
頭兩樣都少見wo
邊個歧視你
歐州太注重環保
搞到能源好貴
跟住生產力都隨之下降
總之就唔好去啦
已經好多人迫到死
加拿大 英國更好
typeC叉電快,梗係用typeC啦
嗰3款新Lightning只係防止你用副廠配件咋,費事冇得賺配件錢,你以為勁過typeC咩

你睇落都係唔明vision pro個例子講緊咩
歐盟只管歐洲
Apple要出新port可以繼續出

iPhone用咩port個差別仲細過中港澳iPhone死攬實體雙sim要重新執過底板搬nand位你明唔明
吹大左
咁人哋早100年前已經搶緊德國人才

後者1960先開始有少少人才
辛苦砌好個環境 一鋪清
既然你冇MacBook冇iPad冇android機
iPhone15系係你唯一typeC裝置,你想用幾多條線?

Apple連magsafe都下放俾qi2,同macbook cut淨typeC一樣推動創新,想推動qi2無線統一

你把口就擁抱創新,連Apple推咗幾年magsafe都唔捨得買返個?qi2仲要再平啲

原來你得把口擁抱創新,實際上抗拒創新,想攬住Lightning過世
歐盟限咗就全球都要轉㗎啦
你估會有歐洲特別版咩
個問題一路係歐盟限制個人同企業嘅自由
乜春都係度指指點點
同共產黨一撚樣
但大陸冇美國咁高人工,冇美國嘅環境,最重要係冇綠卡比到你。
德國每小時生產力增長一直貼到美國
疫後就..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞