貓糧資料庫(20)

588 回覆
6 Like 0 Dislike
隻貓一歲,之前食開汪喵寶寶罐,而加想比其他罐頭佢食,大家有冇推薦?有冇話肉絲質地嘅係比肉泥既罐頭好?
有無人食緊奇境貓糧
真係好貴 而家最平係咪都要349 1.8kg

明明本身係隻無人要嘅唐貓 但就勁嘴丟 努力賺錢養緊佢
我都食緊,隻貓食咗之後就唔係好鍾意食罐頭,不過真係貴,一次過買大包抵啲
佢勝在有凍乾 唔使額外買
你係邊入貨
最近都睇到人哋講太高碳水,之前仲入咗72罐慢慢清緊,而家平均畀3餐 no fish cat先畀一餐country naturals
怪自己冇做好功課就大手入
屋企兩隻大帝太嘴叼,ziwipeak k9 canoe instinct都唔食,拎哂嚟餵流浪貓

想問吓有冇餵開浪浪嘅巴絲,大家會畀罐定乾糧浪浪?之前買咗k9凍乾糧畀大帝,又係唔食,最後都係畀浪浪食

想問有冇巴打研究過哩個牌子? 見天下貓貓推緊哩款,但唔係好google到哩間廠
確實搵唔到個Brand既資料,唔知信唔信得過。
齋計成分就水分好高,會唔夠飽肚,原價黎講都唔平。
北歐天然魚油唔清楚係咩魚
多謝分析兩位主子食開台灣肉球世界,最近好似咀叼左,轉德國罐穩陣?
你隻貓肯食就係好
請教一下幼貓乾糧Wellness core 定 Orijen 2者都好似唔錯 邊一隻會比較好
我覺得instinct好過你講嗰兩樣
肯食就得
食緊instinct 無殼全貓糧 雞肉
但見乾糧資料庫有紅字,呢隻建唔建議繼續食?
貓貓六個月,一直食開汪喵營養罐。但身邊啲frd話汪喵成份唔好,想問大家點睇

目前俾佢試咗Thrive, K9, Instinct, Wellness core, Ziwi,但都會食剩,得汪喵肯食哂,好苦惱
邊樣成份唔好???
紅字還好,唔係紅色底都可以食用。
完全冇紅字既好少。
汪喵隻鹿肉對比其他牌子鹿肉幾平,係咪真係好似官網咁講,鹿肉多啲葡萄糖氨之類,得閒比佢食啲護關節
汪喵幾款都有加雞肉,鹿肉比例相對比其他牌子低,價錢平D好正常。佢肯食又唔介意錢的話,Ziwipeak當然更加好。
但Ziwipeak個價錢真係會令人卻步見汪喵係資料庫入面無紅底,又有魚油可以順便比佢吸收埋,肯食既話係咪都算唔錯選擇?
就材料而言我覺得冇問題。
如果話對產地有冇信心呢D就自己選擇。
你講果幾隻係凍乾? 我睇過canoe 隻罐好高卡 高到似乾糧但有兩款膠

如果係浪浪應該咩都食啦 平時無淡好食
Ziwipeak k9 都係罐罐,屋企兩隻都唔食
浪浪瘦到見骨,好慘,而家都係畀canoe浪浪,再撈啲k9凍乾,希望高卡食一排會有返啲肉地過冬

屋企個兩隻而家肯食嘅罐罐得no fish cat同country naturals ,但country naturals 太高碳水,費事成日畀
屌我買大包 700買到而家792
屋企兩隻化骨龍
講真個excel係時候要update下整走貓侍
間野出晒事 好大件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞