NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike

asus 4090d $16999

但係d 舊卡幾平
見到張圖,開心左1秒,以為新年做promotion, 但好似無平到喎
Dog卡真係無胃口買
Ram試左又好似冇問題
CPU又好似冇問題
Driver裝番舊版
Window都重裝埋上埋11
如果唔係張卡唔通係板壞
冇理由隻牛壞啩
有可能供電有問題,但你跑furmark冇事,你試下cpu+gpu一齊燒
你影你部機嚟睇下,同埋down個hwinfo睇下GPU idle同load幾多度
想問下丐版4080super邊隻牌子好D? 我見pny, zotac同 inno3d都做緊8k
https://youtu.be/Q2oceSS-Qxk?t=365

啱啱買咗張tuf 7800
香港個價應該係galax sg
tuf有咁平?
USD999 運費HKD450
RX7900 XTX如何小弟主要用嚟玩2077、各類3A,想要靚畫質光追
目前2070已經有啲打柴,想試下AMD
要光追就n 記啦
我都想換呢張,好似玩4k畫面完全冇問題,宜家用緊張3070ti玩乜都要開2k
我拆左張卡番漢四再睇下先
用內顯打機又冇問題
路人行過~
之前悠二POST有個客屌悠二公司垃圾機
情況又係好似開機, 熄機, 打機停MON等等
最後得出佢供電問題

1. 本身佢插拖板
2. 轉插牆身就冇事(但如果村屋等果類, 牆身都可能供電有問題)
你第一張卡拎去漢4用佢哋啲機試都有問題?
上面巴打講得都啱,最好搵人嚟check下屋企啲電壓,有問題就換咗啲電線佢,通常嚟講間屋10幾20年啲電線就要換,加上香港潮濕好易積水喺啲喉入面,我自己部電腦都買咗個防雷濾波拖板,幾百蚊一千蚊冇必要慳,正常情況下連壞2張一樣問題幾乎冇可能,btw漢4當時換新卡俾你定點?
第一次佢試都冇試就話直接換
不過唔知有冇貨…要等台灣安排
等左成個月
佢話就話張卡係新既
但都9成唔係…我都係做維修
佢郁過啲野睇得到…多數翻新卡黎
其實我有得用就得架啦
依家佢都入唔到貨
二手/翻新都殺
似係求其撚兩撚俾返同一張卡你,有冇睇過Serial Number? 背板防拆貼係咪冇咗?
佢有心換俾你求其搵個retailer拎張都得啦 等一個月俾貴幾千買行貨把撚 寄返大陸俾人整好過
幾時先有4070ti s現貨?
Super 系列出哂啦
定出面缺貨
佢試過又話張卡應該冇野
我搵隻牛同線番黎再試下先
如果真係卡壞佢話都可以再問下台灣仲有冇得換
但就唔知有冇貨...如果冇貨可能要轉4090D俾我
打死都唔換4090D, 你confirm其他嘢冇問題佢又換唔到俾你嘅話,建議你搵”修電腦的張哥”整, bilibili有佢wechat,不過要拎去深圳寄,唔係嘅話打稅打到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞