NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
手持 780ti 換咩卡好
唔需要 2k 4k,144 Hz 滿足
見大家講到 4060 咁廢
RX 6700 XT 點睇?
6700gre
XT 唔係好過 GRE?
6750xt > 6750gre > 6700xt
SSP腦場有冇賣seasonic 12vhpwr L頭?
之前見法奧/飛馬/珍寶/中央田網店都無
谷鬼氣去咗淘
手持午餐肉有閪屌
唔睇價錢都要揀張最垃圾
ching用開A100定H100
HGX H200
巴打想請教用差不多價錢應該買邊張比較好?
pricehk之前問過6700xt有間鋪頭2500蚊仲有貨,唔知而家點
應該都係京東淘寶pdd買張2千人仔既6750 gre 12g
或者等7700xt正式減價到3千頭
唔急 等多陣a卡減價今年a卡無還擊之力 得減價呢招
想問下 2k 既話
3060ti 夠唔夠玩
如果唔夠寧願 4060 玩 1080p 算
GALAX GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER SG 1-Click OC 16G

最終揀左呢張算,上網睇基本上都話asus一係最低一係直rog

我唔上唔落既預算就屌張差唔多最平既算
https://www.techspot.com/review/2701-nvidia-geforce-rtx-4060/
https://www.youtube.com/watch?v=QOUh-TVZbXY

其實google幾秒就搵到你想要嘅資料
簡單講3060ti、4060都玩到2K。
3060ti大部時間都好啲,開高效都有60fps以上。
但係4060開DLSS3會好過3060ti。

不過3060ti仲有新貨咩?
冇撚錯,根本有平買平就得
40系本身就低耗電,四天王都夠殺晒,冇聽過有咩大問題。
反而GIGA、MSI某啲低階型號散熱有問題,仲癈過四天王
ASUS就話有啲 有coil whine問題
Ching, 四天王係指?
ASUS TUF Gaming RTX 3060 Ti OC Edition 8G GDDR6X
ASUS
$3,699

法奧得依張
MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8G LHR 8GB GDDR6
MSI
$3,999

同埋依張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞