NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
早半年仲有消息話NVIDIA仲有成六百萬粒GA104
講到好似NV坐大艇

結果咪又係一陣無哂
點解張ZOTAC GAMING GeForce RTX 4070 Ti SUPER Trinity要用PCIe 8-Pin x 3 轉 12VHPWR

如果我淨係插其中兩條PCIe 8-Pin有冇問題?
話30系大量庫存清唔哂,根本笑話黎
老黃撚狗真係好撚勁
40系標高嗰價 等你幫佢清舊貨
清晒貨就出SUPER嚟撚鳩之前買40系嘅人
刀法、心法都係至高境界
老黃個內核始終都係支那華人賤種, 濕鳩野真係天生就識

你話佢abc又唔算係,佢10歲先移民美國

老黃:宜家無對手,可以慢慢擠牙膏同研究刀法
4070 S 邊間廠好
平既, inno
4080s 係咪都係智商稅?
用緊4k 120hz 我諗我既選擇得 4070ti s, 4080s 依兩張
係,24吋已經最盡
睇返之前經驗,我通常1張卡用4-5年。第一張780,跟住用緊1080ti,有諗過今次換4090
但而家好似2k/4k先要用到高階卡
換4090係唔係好浪費
4K mon 一定4080S
我都係4K mon, 不過係文書mon dell U3223QE , 得60hz
4060都夠用啦
暫時既目標係4070 super / 4070 ti super
呢到係香港
用得4090,其他全部都肯定要頂配,4K mon係基本
你1080P就算啦,砌新機用返你張1080Ti都得,CPU配12400/13400夠晒。
要買新卡就求其執張4060、7600、A770都得。
如果想玩AI先考慮下4060Ti 16GB...
買 幾好
上年砌左新機,13900K同1000W火牛
咁繼續用住1080ti先,黎緊新game搞唔掂再諗換卡
多謝巴打意見
有八千幾蚊買全新4080 SUPER / 收二手4080好過啦二手旗艦版7900XTX標價都已經跌穿$6000 (都仲係未成交到)………你話幾可悲幾唔值錢
我記得24吋係有2K 165Hz呢個Specs短期內隻Mon真係要升級嘅話選擇4070 SUPER係毫無懸念!!

但好奇問問因咩事部機粒CPU要咁勁? 齋2K Gaming打機的話「7800X3D + 4070 SUPER + 2 x 16GB 6000MHz CL30 + 650W全模組金牛」已經係屈咗機而且CPU散熱嘅壓力又細咗超多
睇Game
e.g. anno 1800係CPU intensive
有一個4000d 的機箱+vk gl360 amg 厚排(前面只放左1邊風扇),你地覺得我仲放唔放到337mm 的display card? 好糾結
果時諗住砌好啲可以用耐啲
7900xt 770xt 美國嗰邊大跌㗎都係等下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞