NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
唔使等60系架啦, 你張4090要用一世
佢敢炒,我敢買水貨
你而家用緊咩卡先
咁你budget幾多先 唔多就而家換都冇所謂
反正中階卡起碼仲有差唔多一年先出 除非你想一跳起碼上到5080/5090
但香港5090就肯定冇 5080就除非閹到4090D咁上下 否則都冇咩希望
NV又剛剛先upgrade左幾張super
應該都係70ti或者80
但諗緊依家入40定等50好
依家張卡都幾年 唔知幾時先壞
其實你用緊1660Ti唔壞都可以換啦
又冇RT & DLSS 而家換就4070Ti Super呢張都唔錯
呢張可以叫4K入門卡 平既六千幾都有
反正50系高階卡香港又唔比賣 其它香港肯定都唔會平
除非上美森買完寄返香港
我都諗緊呢個問題 50系係咪confirm咗唔會賣香港定只係猜測?
同埋一般display card想用到壞大約要幾耐?
因為禁令所以4090級嘅卡唔會賣香港
50系列嘅卡都應該大部分賣得,因為唔會有4090咁勁,係5090一定唔得
5090就肯定冇
5070Ti/ 5080就要睇TPP超唔超過4800
如果超過就一樣都係冇
5070或以下先有,5080點都有4090d既水平,宜家4070ti已經有3090ti既水準,5070大機率等於4080super
用緊RTX2080 ,黎緊換咩卡好,$6000畢直
最平嘅4070 Ti SUPER
敢問師兄,其實值唔值得upgrade,我睇YouTube d 比較兩者分別都係差幾十FPS,好似冇乜吸引力去換利申電腦白痴
效能增幅成110%
你隻牛幾多W? 用緊2K定4K Mon
如果唔一定係要4K 就我覺得4070 Super已經夠
呢張卡性價比都OK 應付2K Game夠哂
你有六千蚊Budget我諗唔到理由係唔值得換不論打機定創作用途方面都係完全兩張唔同Level嘅卡 (效能差好遠),除非你只會用嚟睇YouTube & 上網
用緊750w,2k mon,21:9 mon
我自己就唔係太執幾多k 淨係希望玩啲3a game可以盡可能開到高畫質高特效就得唔該巴打
比較緊ASUS 同 zotac 4080S,價錢差少少,唔知大家有無用過Zotac 試唔試得過
其實好撚癲
上兩代嘅2080Ti一早被人當咗中階卡看待

但上一代嘅3090仲有價有市

單純係因為RAM多兼有個NVLink

亦都因為咁,我有兩對
四天王之中伏過伏特加,如果本身運氣強勁,值得一試
4070super
4天王 既 zotac, inno, galax都有雙風扇賣 $4699
除咗inno係冇oc版外,其實邊款好d, 定係買國外雙p,好似兩年保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞