NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
唔駛旨意XG腦場有得賣
AMD 7900XTX之後幾時出新旗艦卡
下代都唔會有 rdna4 唔玩top end
5090/5080玩晒 如果入到口
下代有7800XT等級都夠做
想問問有冇ching試過打打下機會突然間黑mon一兩秒,然後又自己恢復番?
呢排啱啱換咗張4070s 打apex 平均個幾鐘就會有1-2次黑mon
用緊電視做mon, LG G2
我張4090壞之前就係咁
仆街琴晚都係咁 以為隻aw3225 有問題
Nvidia driver有問題,試下裝舊少少嘅driver
換左兩次都係壞…最尾退左錢
用緊2060suport 升級上4070ti 好唔好呢?
等插頭安全就過檔NV旗艦
插頭安全 用家問題
其實新版12V-2x6 4090冇聽過會燒,唔好買舊版就應該冇問題?
不過年尾都出5090,而家仲點會買4090。

仲用緊舊版12VHPWR 4090就自求多福
想問下4090d strix 會唔會岀番白色
我部腦平時開關muji風扇個Mon有機會黑一黑
如果5080係香港有得買大概會勁4090幾多
唔想特登出國買卡 用集運買又太大風險
如果勁得少少就而家買4090用算
師兄們,而家仲用緊10系列顯示卡,應唔應該而家換埋4090定搏5080/70唔過4090效能+15代再砌好
勁過4090都9成會ban啦, 就算唔ban美國都可以再收緊限制
預咗要外國買
CPU我最近冇留意但以乎多咗人揀amd?
等50系列係諗住性價比高d, 傳聞話年尾會出睇你等唔等到
有時間既咪儲多幾個月錢買5080+15代

儲多半年錢分分鐘5090都買到
4070都=3090
見人講intel 粒u 出問題,無人敢買
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=640532

之後多咗人推薦買AMD嘅X3D系列
暫時係睇Netflix先有 關左hdr就無咁密 無啦啦黑mon話no signal
ddr5平咗, intel 14代又廢
淨係為打機咪多咗少少人揀7800x3d
本身想用集運買50系 不過諗諗下驚比人check到沒收
咁唯有買4090
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞