NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

729 回覆
1 Like 2 Dislike
你down個furmark2睇下燒機嗰陣幾多度,就咁睇似乎係張卡既散熱膏開始乾所以散熱差咗好多
https://geeks3d.com/furmark/
用左 幾耐先 ? 如果過左保 就 自己換散熱膏 睇下會唔會好d
張卡應該22年用到加陣,冇換過散熱膏

張卡二手買返黎,一開始嗰時自己做過啲test 見個體質唔係好差唔似擴卡 停咗大半年冇打機最近打返先發現咁
我以前用技嘉未試過燒卡所以一直用開姐, 等出50系應該轉其他牌子
唔屌
台妹啲行為真係零舍柒
我諗應該係樣問題令你有如此言論
台灣大媽
4070 SUPER 買邊張卡好
睇到眼都花 5K左右邊張好
乜卡我都係揀牙石
nonono
想問下,想玩到4K 240Hz. Say Samsung G8 monitor, 要用到咩卡?

同堆呢隻monitor 好唔好 ?
4k 240 Hz 你一係就用1張4090但唔可以高畫質 一係就整2張4090
謝謝,玩唔起

4080 出唔出到2K 240Hz
一樓寫住

等50 series>4090>4070Ti>3090>3080

如果加入Super 系列會點排?
50系幾時會出
5090預今年年尾會出,其他應該要到出年年頭先有。
除非你攻頂,唔係就根本冇得等。
老黃刀法如神+唔會平畀你。
而且要睇用途,好難話邊張最好。
總之有需要就買,唔使等。

如果夾硬要排,個人意見...
等50 series>4080S>4070TiS>4070S>4060Ti

攻頂就等5090 唔使講,急用又錢多咪4090。
想玩4K又要係香港買到就4080 Super。
至於2K,4070Ti Super同4070 Super就好難排。
16GB同12GB ram,會玩下AI咪4070Ti Super。
唔係就4070 Super玩2K都夠晒。

4080、4070Ti、4070除非價位超好,一律唔考慮。
4060Ti唔評論,30系唔使唸,基本上清晒貨,只有二手。
好詳細,唔等喇我!
謝謝巴打
下個post更新
50系啲消息好撚鬼,全部都吹水新聞
之前話可能5080早過5090出。
上個月尾見到話今年10月出5090。
早幾日又突然話推遲到2025年先出。

基本上就係冇消息,加上等等黨都買晒Super。
呢個post真係唔知幾時先會推得爆
你不如講左用2k 240玩咩game先再諗推唔推到
Horizon. CS2. Rust. Pubg. LOL
你係youtube打個game名再打4080
大把人測試上唔上到240

9成單機game全開比你鎖到144已經好勁了
多謝你,我又做左仆街伸手黨,我去睇下先
請教一下,i5 6600K、B150底板、550W火牛,夠唔夠力推RTX 4060 Display card?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞