NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
建議你上京東睇吓上面做緊咩價位先。你唔係專業production 要色準,4K一定開心過2K.
咁我就買個4k開心下
順便畀個藉口自己遲啲買新card
想請問大家意見,我本身電腦硬件如下

機箱:SHARKOON DH700 RED LED ATX
火牛:ANTEC NEOECO II NEO-ECO2-550W PLUS BRONZE
顯示卡LGALAX GTX 1070 8GB GDDR5
RAM:CORSAIR 8GB X2 DDR4
MB: MSI MPG B550 GAMING CARBON WIFI ATX
CPU: AMD RYZEN R7 5800X

本身用緊個MON 都係得FULL HD同埋平時基本上都只玩CS
因為CSGO 轉左CS2 發現基本上得返100FPS ,依家想升UPGARE
依家有兩個方案想問下大家意見
1.爬左呢個POST 選擇買張3500蚊左右既2手卡,因為都係只玩1080P既GAME ( 如果買張3080 2手想問下大家我需唔需轉火牛?)
2.定係大家覺得不如直接轉4070S/TI 日後都可以用?

4千幾買張4070s啦,然後牛換650w起
巴打好似美國買
有個朋友 放張3090 ti 24gb ,7000
抵唔抵屌?
想砌a4h2o 上4080s
max 322mm
係咪只係得呢幾張揀
msi
VENTUS 3x
GAMING X SLIM / white

zotac
trinity oc

asus
proart
買4070 ti super又新又慳電仲勁少少同平d
`
2k mon 我覺得無乜持續性 唔上唔落咁
事關如果未來啲game需求高咗要開integer scaling
1440p scale落去得720p
而4k scale落去仲有1080p
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC Edition

GALAX GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER SG 1-Click OC 16G

MSI GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM

巴打想請教下你,上面3張揀邊張比較好?
CS,1080P, 用ti S,你個MON 500hz?
4070都240fps+啦
msi唔值
唔睇價錢咪tuf $7299
在意價錢咪galax $6699
取中間咪giga gaming oc $6899
呢3張如果唔睇價錢,我會揀牙石張Tuf

睇價錢一定影馳
如果唔睇價錢,我會揀4090
大家會揀ASUS 4070super 定
Inno3d / Zotac 4070ti super
雖然我1070都頂緊依家先換,但唔知自己幾時轉game, 所以諗住換張好D
your money your word
只係覺得又唔係500hz mon
fhd 穩240 足矣姐
上到360, 好似又input lag多左
而其他遊戲, 都好難穩165/144(ultra)
除非想2k穩144/165(其他game)
而fps應該用ti s都有240+
建議你上youtube睇返u+gpu既combo去知最終效能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞