NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

944 回覆
3 Like 3 Dislike
9950x3d 5090
雙CCD得一個有3D cache唔係打機冇咁好咩?
好似今次係雙ccd都x3d
如果部機打算用5年以上
其實係咪砌4070 ti super好過4070 super?

雖然依家仲係用緊2k mon
要Super啦 價錢差唔多但上限好好多
Ti super ay講緊?
點解重裝完個Windows 11

會自動同我安裝個舊嘅Nvidia driver?

跟住搞到我要用DDU 18.0.7.8剷除成個driver

但DDU要求我最好用Safe Mode

但我個Windows 11好似入唔到Safe Mode

Shift + Restart完 冇一個option俾我揀

普通Super定Ti Super?
要勁啲一定係ti super
但Ti Super玩2k好似又有d嘥
未來兩三年係咪Firm Keep住用2K 165Hz Mon先?係的話直接4070 SUPER好夠玩,否則起碼要上4070 Ti SUPER (或者二手4080) 為未來一年換4K 160甚至240Hz Mon做準備。
YouTube 下3a大作 4070s vs 4070ti s ge 2k
Performance
GALAX GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER EX Gamer 1-Click OC
$6,299
Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER WINDFORCE OC 16GB GDDR6X
$6,599
呢2張揀邊張好?
2K用緊4080SUPER
浪費
唔俾人換4K MOON
想問下
4070/4070ti super系列, 入面個核心係咪同4080系列完全唔同?
點解d人話唔建議買4070系?
window不嬲會自動裝driver

建議你DOWN定driver 蚊左條上網線入safe mode ddu,裝完driver先駁返上網

入safe mode: 噤window鍵+R>msconfig>開機>左下角安全開機tick左佢
4070 得192-bit memory
4070ti super 先跟番4080 level 用256bit
如果真係勁到咁誇張
有錢嘅去轉旅行買返嚟囉
過多幾年24 GB變咗最低配備
咁具體影響係體現係邊方便
老黃刀法如神 每級差10% 左右
都係睇自己budget 同需求
如果只玩1080/2k 4070super 夠做
4k 入門未4070ti super或以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞