NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
A100仲買到咩
如果你會玩競技槍game,不建議
A770 16GB
呢個真,轉咗4K直程戒埋CS

不過玩單機畫汁爽好多,硬件要一直追
我又真係玩槍game為主 咁唔諗住
依家我用緊Lenovo Y530,發現部機開始lag,想問係依家砌部4K既機(4090),定砌部平既1080p既機過渡,等50系列好?
咁買H100
香港最盡得4090D既能力
就算出到50系 你得到既都只有4090D
可以去外國買嘅,同埋哩度有人newegg買到
香港正貨就唔會有勁過4090d
唔打機既話cpu 買有igpu 既(intel: 非F 尾, amd: G尾)
之後50系出左先買返張卡

或者買張4070 super 丐版頂住先
啲人爆話50系列會高過4090五成以上,所以諗緊依家砌4090又好似唔抵
但依家部Y530真係唔得,玩lol都lag
咁講,要知道自己要乜而唔係追spec, 電腦想追硬件係永遠有新野出
而家4090係4k120fps嘅卡 (應該起碼到ps6出為止都係)
降d要求做1440p或者做60fps已經唔需要咁勁
5090我諗係俾d痴線光追或者4k 240fps之類用
laptop打機不嬲都唔得,又貴又要插住電先開到100%效能
快4090幾多都好,香港都買唔到
香港買唔到,除非住外國
點會買唔到
newegg 揀香港區都可以直接買啦
等等黨 永遠唔會輸
唔該🙏🏻
最後買咗 4060ti 16GB 版。
諗深一層,之前成日諗住預埋「可能」順便打埋機,對上上次買GTX970,之後換 1650s 都係咁諗,結果呢8年黎到而家都未打過🤣
年尾出 快啦
傳5090要用1000w喎個電源頭頂唔頂到
仲食電過冷氣機
用緊intel cpu+n卡,雙mon嘅話有冇咩設定要set?
當active window係1號mon時,2號mon感覺唔係太順暢,ufo test個網顯示有stuttering,反之亦然
兩個mon幀數係唔係唔同?
undervolt幫到你
2個mon同一個型號,行緊240hz
賣唔賣?
換RX7900 多d vram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞