NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
睇睇下 唔RT嘅話7900gre好少少
powercolor有張290長,但未有review
個ball bearing風扇個人覺得有d嘈(刺耳)
我估佢都係用番rx6800個散熱,咁嘅話我覺得還可以
冇意思,timeout
藍鑽石最平嗰張美國買usd550=hkd4305
7900 gre $4499
好撚抵咁喎

4070 super 同級平 $2000
你指78xt?個陣78xt未出個陣
好似話79GREchip個packag專登整到同78XT一樣方便d廠之後共用parts
4700super貴200咋嘛

但其實navi31個die area明顯大過navi32
7800xt核心周圍明顯空位多好多
係,不過79GRE有兩粒MCD冇用到,而且power都降得幾勁,用唔著滿血N31版咁多pin, 所以先至可以整到個同N32一樣嘅package, 見power color 官網佢地個PCB直頭一樣,有理由相信其他廠嘅79GRE係直接用78XT PCB
想問得550w
1060升4060定4060ti好啲?
4060抵屌D
我係你就唔買貴野, 又唔係4090, 買張最平算鬼數, 一係就加100拎5年保
想請問一下
我見Zotac有5年保養好似唔錯
其實Inno 同 Zotac 邊間好啲
諗緊如果買N卡會考慮買
4070 ti super 或者 4080 super

考慮差唔多價錢範圍
除咗呢兩間有冇其他牌子選擇
最近睇緊4070ti s , 煙佬果張短一截有冇問題架
https://youtu.be/5Bhx8zKABh4?si=JJYB9lkLOfxbDjBK

收到16張公版。
整咗6張,5張connector 出事。

要人插實,但個頭焊唔實
呢代玩死人
[url]https://youtu.be/8n1--zW9Kvs?si=aTCYCmCFAW1G47B-[/url

睇PCB 嘅spec係asus同埋gigabyte跑出,當然保養服務質素另計。
google “牌子+保養” 學避雷

techpowerup評測文,寫得好有心機,學到嘢,係買gpu 必修嘅一課。

巴打good hunting
呢條片我買4070 super前都睇左,所以我先會話呢3張入揀牙石

我自己最段揀左zotac, 係因為香港牙石既tuf 定價真係貴好多
POWERCOLOR (QC SUPPLY) 得2年保
買一二手都小心, 個個以為3年保
用家問題
https://www.youtube.com/watch?v=TLEIDfO6h2E
RT都要睇你推爆要食幾多vram
大食嘅話都係4070s輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞