NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
GIGA頭水又係唔見人
A卡每次都係親生仔出先
定係香港代理問題
代理唔多鍾意入a卡的,賣唔出
合理
原來msi會出4070ti super 渦輪卡,仲以為今代唔會有,係899貴咗d
見你重用緊1060 都係戰十年咁
7800xt 16gb
7700xt 12gb
好過8gb
8gb唔會戰到十年
4499就有7900gre
買e張好過
Inno 張4060 $2250點睇
推2K monbudget有限
我覺得起碼1% low有 60fps先叫合格
無計,本身budget有限
同埋而家都少用pc打3A大作

砌機果陣仲用550W推緊張970頂住先
驚燒機先諗住換張最慳電既4060
唔係用嚟打機就冇所謂嘅
都係玩下帕魯果d
加多50蚊有asus, 仲要黑白同價
ASUS 華碩, NV, RTX4060 DUAL OC WHITE, 8GB GDDR6
存貨狀態: 現貨 HK$2,299

3000內有4060 ti
PNY VERTO Dual Fan GeForce RTX 4060 Ti 8G OC 顯示卡
HK$2,999
不如買2手 6800xt
全新6700/6750xt 如果你搵到
2k high setting,12gb vram,唔玩光追,夠做
覆錯以為係DD2 post
我張7800XT 上年9月尾買 啱啱壞左
保完拎去放
用用下黑mon 重開機之後個driver認唔到
重裝driver就得 但每日loop 34次
今日黑mon完連 bios都show唔到
好奇問下邊張
有部舊舊地仲用到既機
粒u用緊3900X 火牛600W
但張卡得2GB vram d software開始行唔到
如果淨係換顯卡有無得諗 (4070Ti?)
你個火牛雖然係標600W,但係任何嘢都有壽命,你依家隻火牛如果係舊嘅話建議Upgrade到850W先 (二手都係五百蚊咋嘛) 再考慮換顯示卡題外話3900X換5700X仲有得你賺 (除非你用嘅Softwares好食多核)而且散熱壓力又細好多,可以考慮下換埋
又見到呢啲case
一早話買火牛要買大啲,第時想升級唔洗擔心火牛唔夠力
大左嫁啦
張卡係960
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞