NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
換 downgrade 有無錢退返
準備有片睇
開機 跳B2 99 華碩logo出來 關機
來緊去日本 ,想順帶買張4090返來,想問抵唔抵玩同返香港會唔會俾人扣關
梗係冇
望置頂post

香港唔會扣啦
笑左原來咁大盒
FE好似已經算細

他牌唔止呢個Size
其他個盒細啲
fe 個盒比較阻掟
FE係個盒厚身啲

但其他個盒係橫一截
有冇巴打知道邊款底板可以fit到兩張gpu買完gpu先發現底板可以插兩張但唔夠位,張卡太厚。一張厚62mm 另一張50mm厚
點解要插兩張
今代4系 SLI 咩? 我有個客 係都要砌2 張 4080 tuf 裝落部新機到, 我叫佢直接買4090 佢都唔肯
40系冇SLI
雙GPU用途唔係打機,應該係for AI或者繪圖。
可能唔夠錢買兩張4090,所以砌兩張4080?

例子:https://www.youtube.com/watch?v=fcAzLQEjxfM
公司機來, 可能真係用來工作用
4060個價位好唔好
狗都唔撚屌
老黃刀法精準
同問,插兩張有咩用
你咩用途先,如果係1080P 純打機
我揀A770 16GB、7600都唔揀4060
其實3張都差唔多價位,你鍾意就得
不過Asus ProArt 4060竟然都只係賣2399,真係有啲出奇...

真係要買N卡,千其唔好買giga windforce 4060嗰張,垃圾嚟
https://lih.kg/AfuhmdX
4060+加小小錢->4060 ti +加小小錢->4070+加小小錢->4070 super+加小小錢->4070ti +加小小錢->4070ti super+加小小錢->4080 super

邊夠老黃啲刀法玩
而家仲興crossfire ??
你乜板插唔到?
點排法?

依家x8/x8板隔3 slot喎
一張4090一張3090就一定插到?

如果用嚟跑AI, 第一樣要求就係唔好睇家用板
如果用嚟跑ai
由3070Ti 8gb 上到4060Ti 16gb 效能上會唔會快一倍
咁你跑乜先
係咪重度依賴CUDA?

要一張兩張三張咁上,唯有3090同4090呢啲先化算。

如果你Application上可以用ROCm, 7900XT/7900XTX呢啲都可以,但如果識用AMD Card你應該唔會上嚟問。
剩係單張咁上咋 都重度依賴cuda
想平平地upgrade 咋
主要剩係support Nvidia 卡咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞