NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

729 回覆
1 Like 2 Dislike
我琴日傾完之後拆左出黎就咁普通清塵
之後入BIOS睇返D 風扇setting
發現應該機箱D風扇行得好低速
SET返好晒之後宜家FULL LOAD都係7x度
我估之前機箱內走唔到D熱氣
仲用緊rtx2060
1k 144hz Mon upgrade 去2k 250/360hz會唔會不智
平時玩LOL, Apex, 其他game都有
發熱量一樣 清完塵只係風扇可以轉慢少少靜dd
你間房都係咁熱
買80 super
我一年前買80都係依個價
不如上90 玩下ai都好

一係卡mon 一齊up
一係up卡先
若果目標係4k 60hz全開,現時係咪4080 super比4090性價比高?
下年Mon hunt wild 要推到4k 60 4080s 夠唔夠做
都有類似concern, 唔想食炒買4090但係又怕4080super唔夠用
4k 穩60fps 應該入4080s 好定4070 Ti super好 見呢度好似無乜人講80s,多數推70
邊度6K咁平 有都想換
直程係弱智
換呢個級數至少都要張4070或以上嘅display 卡,CPU 5800X3D已經係袋底級
4080, 4090都有用過,120Hz 4K TV

用Max setting, 開DLSS

4080: 80-90FPS
4090: 120FPS

所以估其實4070 TIS 呢家都夠做
唔該師兄
想請教下,display card 有3個DP, 當我3個monitor, 對個performance 會唔會有影響?
二手dcfever , 要$6800
其實依家4090 係咪仲好多燒頭意外
而家砌機出4070ti 定 等50系好
會打機 用緊4k moon但唔需要配置全開
你覺得用$6000做呢個升級值唔值?入門4K 60FPS
50系等等黨每日都好難捱
夠啦 我都係諗住3060ti 戰2k
想入張proart rtx 4070 玩下,見佢價位跌咗。用緊ultra wide 2K mon, 係咪好夠玩大部份game 好似cyberpunk 之類?

同埋我用600watt 火牛推張650watt 既卡危唔危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞