NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
買4070super
開爆path tracing 4090都係1080p卡黎
Zotac
Galax
Inno
Pny
仲有Colorful,四天王有五個係常識嚟
$4000就唔會買3060ti
最平嗰時$2500左右...
唔開DLSS 開Path tracing 4090大約5X FPS
4050 $1800
4060 $2300
各位清7900GRE點睇?
買amd低階卡都理解
其實買amd高階卡係乜嘢心態?
最新技術又玩唔到
高算力去推舊科技4k 120hz?
fsr又輸dlss
唔通真係貪佢可以做工程師?

成件事好打交
買勁卡 但係又唔係追求畫面靚
只快78XT 10%令到個感覺好怪
買得AMD都弱智,入門卡買intel都唔買AMD, 中高階更加唔會買AMD, 幾千蚊買張卡冇得玩ray tracing, Driver Firmware垃圾bug一大堆, CPU仲撚衰

DPC/Memory latency高到傻, 行路都慢半拍
慳嗰幾十watt電喺度打晒飛機, 勁好笑
I/N driver bug有個陣你咪又係啞撚哂
不如你講下有咩software係冇bug嘅?AMD啲Critical issue俾人屌幾個月都唔撚fix

Nvidia基本上半個月出一版driver, 你呢啲賤種用AMD用飽佢啦
N卡micro stutter係你對眼有問題,window有問題

Intel U買返嚟要降頻打機先正常,I/N有問題就兜到冇野係完美,連memory latency都可以拎嚟打飛機你小兒麻痺?
AMD CPU有咩問題?
逼到intel出縮肛cpu wor
四天王70tis買雙風扇是否不智
總之AMD係呢到就係原罪

講返正題,原來sapphire pulse 先44xx,咁呢個價同又真係好過買78xt嘅,不過pulse thermal performamce麻麻地
x3D 明明大把外國人J.
手提機,ps5, Xbox 多數都用AMD , 功耗正。
容易用風壓。intel 峰值勁,但打機其實食唔到咁多core.
基於客觀事實去討論係可以,但好似樓上咁直接人身攻擊用AMD嘅人就係on撚99

標題係NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論 下個PO係咪要改名做"AMD與狗不得內進"

AMD有D位做得唔好都唔撚洗屌鳩用AMD嘅人囉
都係搵個地方交流,抖下姐。
7900gre有300mm內嘅兩扇卡,終於除咗公版有d細少少嘅7900

香港有得賣的話
用咁撚多電嘅2扇
7900gre 見飛馬,terminal同jumbo最平賣4500
比起4070s又冇想像中平咁多
好難揀,一邊16Gb 一邊12Gb
跑分又好似4070 super好啲
技嘉張gaming oc 三風扇得嚟又啱啱好300mm (302), 睇review散熱又唔錯(藍寶反而有差)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞