NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報35 又一批批卡出

624 回覆
1 Like 2 Dislike
無勁卡買同無得打機係兩回事
張卡唔勁學咩人打機
如果係按運算能力封殺
咁下代隨時冇得買5080
下下代隨時冇得買6070
再之後隨時連最廢嗰張卡都冇得買
去轉日本都拎到返黎啦驚閪
newegg 買到啦?
newegg都買到
完全冇見過連登仔買4090咁滯,大部分都用緊1060
今日腦場4090D 又要加價啦 雖則加唔加價都無人會買
又禁吖嘛
橫掂都禁消費者點解唔直上non D
遲早變蟹貨
會買4090既一早就買哂啦洗等到依加
直接用香港地址可以?
地區揀香港, 地址都係香港。買sold and shipped by newegg 既

Steam最多人用係3060,咁好多人都冇得打機

BTW,A卡最多人用係580,其次係6700XT、6600,比例仲少過4090
網上不嬲人均4090

然後支那一堆人話4070s玩唔到4k自己本身可能係用緊2060甚至1060
我等轉電源插頭等到乜都bam鳩曬
外國之前有媒體報導
話5080效能遠勝4090
香港50系卡應該得5070以下可以買

從好嘅方面諗
幫到你慳錢唔使買貴卡
4090得0.85%
思想正常點會用amd
5070略弱於4090咁4k 冇問題既情況下大部份人都冇咩feel
至於攻開頂既未必介意比多少少食炒價水價
4090D 青春版
70tflop呢個限制仲有一個side effect係去到50系甚至60系,低過呢個數都唔會係高階卡,意味著係唔會有24GB VRAM
咁計既話4090係中港將會好保值,同時新系列高階會被炒到飛起
咪再cut大刀d 整張4080Ti
唔係麻 4090D都加價
4090 22年新出冇耐 果時打算換機
因為唔係成日換卡 一換就成部機換 都打算用返5-6年
我係由1080Ti > 4090 仲記得果時1080Ti先五千幾蚊
4090 ROG係$16000 當時都諗左陣 不過都直上攻頂算
邊會估到張卡個價會不斷升 而家直頭被禁售埋
今代50系就唔換 起碼等到60系先算
希望幾年後睇下會唔會好d啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞