Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
對戰game可以睇下Radlands, Unmatched, Mindbug
好似幾有趣 但角色會唔會推POST速度唔同 CD-ROM無得推咁
中立可以加埋 明星 要推爆自己PO YT大哥, 波台要DOM幾多張仇恨牌去人地隊個POST
隻GAME混亂位可以諗好多 但好人好似唔明顯
現實往往都係fake news post 易推爆好多
每turn開一張事件牌 加快推po
諗落其實有潛力
但係個background 有少少尷尬
每個人推po速度一樣呀,一張手牌當一個留言
cd rom係超過14人先會出現,即係要觀戰無得玩,符合返人設
係呀所以正常會員嘅數量會相對多啲
不過好多時啲人都會內訌然後五毛(壞人陣營)就贏
推爆咗兩個po之後就可以捉鬼起人底,雖然比人知身份但都可以繼續留言推po
就好似攝影台個咖哩,雖然比人起咗底但都成日po佢嘅相咁
好有代入感喎
連登都成日有啲五毛/PR帶風向
//作為會考30分,身高180cm,JJ 30cm長,可以單手游出公海,FG 50K嘅你//
呢句好尷尬
連登仔特徵嚟
手牌無上限,所以儲夠手牌可以單機自連直接推爆一個po
雖然未試玩 唔知佢推POST個機制係點, 唔知點定義FAKE NEWS
係每人放幾張牌 儲埋1疊咁樣 開出黎睇TRUTH 定FAKE 多
定係 本身已經有個PO 再比人推

但諗落與其分陣型 可能每個玩家有自己勝利條件可能仲過引
人勞咁 秘書嬴要拍拖 老闆嬴要完D PROJECT, 唔知邊個就唔想做咁

ADMIN要爆POST前捉 五毛
五毛推FAKE NEWS+唔比人捉
白卡FAKE NEWS+要比人捉
IT狗 黑客互捉, 波台要互咬
歌星 要爆PO得黎 FAKE NEWS同TRUTH要啱啱好一半
真正各懷鬼胎 GAME
點樣定義係TRUTH定FAKE NEWS
本身已經有個公海 TRUTH / FAKE NEWS POST 再輪流放卡?
係呀本身出面公海有啲po喺度,不過係真定假就未有人知嘅
IT狗同黑客遊戲開始之前可以偷偷地fact check,另外deck入面有張卡叫fact check,指一個會員睇嗰個po內容係真定假
原本都有諗過每個角色有獨立勝利條件但覺得太難加
所以只係keep咗白卡有呢樣嘢,佢係一個獨立陣營角色
比人block兩次/比人捉鬼/儲齊虛擬貨幣或者爆deck就贏
但咁聽落似間接版 狼人殺
角色上都有少少,IT狗同黑客可以對跳,有啲似預言家咁
不過隻game主要就focus喺推po度
重點係減少合埋眼時間,狼人殺等到瞓著
滲透因子本地架?
以我所知係
之前柏龍去左essen擺pool都有sell
Robot quest arena,早幾日試咗鋪,啲公仔幾得意
應該唔係,個設計師係外國人(好似係紐西蘭),不過柏龍買咗個發行權
有咩GAME好似COUP
純粹鳩UP大下人
注重爾虞我詐&玩捉心理成份
除左9UPPER 忍者之夜

求介紹
諾丁漢警長,骷髏牌,貓吃三辣
仲有 德國蟑螂皇家版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞