Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
難揀, 上兩年入坑

對賽車無乜興入唔入heat好見好多人讚
唔入賽車可以入單車同一個人整
個人覺得唔討厭賽車就可以入
Golden rule: 多人讚, 都要試左先入就最好
Earth
個人thunder road > heat
Dragonkeeper
Mlem
Chellenger
Bullet

我個仔六歲半,呢排鐘意玩呢幾隻
Flashpoint都唔錯
Heat點都叫正正經經賽車
係,所以如果無咩feel賽車嘅不如暴走吓
入坑兩年
unmatched
Dune:I
Orleans
葡萄酒莊園
Darwin journey
AOI
Fake artist goes to New York
白brass
Marrakesh
Ankh
玩得唔夠多game 4同5未到想成日玩
有多個一個小朋友,兩大兩小咁玩的話,推薦zombie kids evolution ,合作game黎,仲要legacy
你肯陪佢哋玩嘅話,彈棋佢哋一定鍾意,我屋企盒icecool玩幾年依家大個個P5都仲肯玩

雞同鴨搶,競分,都係有多過一個小朋友,最少四人玩就好熱鬧,三個人差d
我都係出board game約啲街外人玩
小朋友game 大推potion explosion玩波子
師兄玩好多合作gameSky team真係咁好玩?
果副係Kanban EV?整車好似幾得意
2年已經玩到top10全部中重策
暫時見到好多Top 10揀Heat, Brass, AOI
第4隻game已經下決心挑戰火星, 跟住就隔一陣升級再升級
不過玩得唔叻 但鍾意就揀唔哂, 第10開始就 + Dune Imp, AOS, Orleans, Yokohama, Hegemony…
合作game一齊贏一齊輸幾好

Sky team 好玩 我自己玩落係有種揸緊飛機既感覺 同埋要估你隔離擲咩骰去諗件事
AOI 試 combination 係幾有趣
仲會有時想挑戰下打贏 Illusionist
Kanban EV 真係幾好玩
有人做 Sandra 仲好
4人局開始覺得還好
調查員就覺得真係太勁
唔洗做咩都有分數入 4分好多
Inventors 同 monks 差唔多, 覺得唔係唔好, 但冇覺得被屈感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞