Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
反正Ks到之後一定有後悔撚放game
你地點樣storage啲卡?一個劇本一盒?player card跟顏色隔開?
2個人可以玩it's a wonderful kingdom?
想問下一擴 二擴意思係求其一個擴
定佢本身d 擴係有篇號?
對呢隻game 一直好有興趣
不過二手成日見人成set 放
唔想一野俾咁多錢
一擴 = cycle 1
因為呢2個擴都有唔少player cards 幾好用 就算去到 八擴都有卡啱用 所以就算唔打算順住cycle 玩都值得入手player cards set
https://youtu.be/UF0Jb1adRYs?si=qO7gMfpb0OOjB4ov
呢條片幾值得參考
可以當TCG 咁處理d 卡 上網有唔少solution 參考
我自己就用return to 盒裝campaign (All-in 仔限定) & 卡簿裝player卡 & 卡盒裝用緊既deck
唔買return to bgg都有dividers 幫你
https://boardgamegeek.com/filepage/143040/arkhamesque-vertical-dividers
入去係為比佢屌 好似去澳牛咁
呢副你玩唔掂架喇,放低啦
有聲
呢副玩4個鐘,玩完無朋友架喎,你得唔得先。

不過佢真係識先咁講,唔係水你
坐最入個阿叔係好串
今日玩咗Order overload cafe, 冰冷的她醒來之前同埋恐龍電車,3隻日本細盒驚
買太多Board game想買個櫃放
有冇ching分享下自己點收納啲game
IKEA besta/kallax
XG01訪問過佢
老番溝正貨賣
食評?
佢間鋪好多好game,但係睇你夠唔夠膽買,一陣中淘寶版我都淨係敢買佢柏龍堆game
柏龍gokids asmodee果堆代理game不如上淘寶買
隻mlem香港訂又貴過淘寶
淘寶仲要送撚埋狗狗Pomo
隻terrascape又係,淘寶快過英文到,重撚要繁中

咁樣差別待遇台港真係等含撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞