Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
好似幾吸引
Gloomhaven 英文版?
中文
有副jaws of lion 玩玩下唔想玩
之前同Jurassic Park同Marvel合作, 黎緊同Witcher合作

Jurassic Park啲恐龍好好玩
想要dc
暫時淨係知Witcher咋, 好多人好期待Alien或者Predator嘅合作

至於DC, 有過Marvel嘅經驗, 我估Restoration Game再搵呢類IP嘅機會都唔大了

不過有一點我好欣賞佢地, 佢地話當時同Marvel簽約, Marvel提供左一個指定嘅List, 入面啲英雄任佢地揀, 然後佢地為左貼合返個Unmatched嘅主題專登唔揀A Tier嘅英雄而揀左B Tier, 即係偏向街頭英雄嘅角色黎用, 所以先會見到Moon Knight, Ghost Rider, Luke Cage呢啲角色, 而我地係MCU到耳熟能詳嘅美國隊長, 雷神, Iron Man, Hulk佢一個都冇出

佢地留係最後一彈先出She Hulk, Spider Man同Doctor Strange呢啲大路啲嘅英雄
想問大家有無2人合作嘅game推薦
近排玩左隻decorum 幾鍾意
唔知有無多啲咁嘅game
新嘅sky team 都幾好玩
第一次試Caper: Europe二人game嚟講幾好玩 節奏快
係正
重玩高
有博奕感
game time快
設計精美
2人合作好多好game可以選擇:
keep the hero out, Spirit Island(進階)
如果你2人係會一齊玩得耐既可以試試劇本game
跑到團係好正既事
比如上面師兄講既Arkham horror, 又或者再頂級大作D既ISS, Gloomhaven
新果隻莎士比亞做咩鳩
以為大盒個盒
睇佢技能幾搞笑

好寫文咁,要連住啲靈感(響音
除咗上面師兄講嘅spirit island(最好玩嘅合作game之一)、Sky team、keep the heroes out,
重可以試吓aeon's end、horrified、hanabi
有興趣
好想玩spirit island ,係咪得英文版?
有殘體
有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞