Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
岩岩聽bgport介紹呢先知Boss Monster有standalone新作,有d興趣2
https://www.youtube.com/watch?v=NHJCz-5Q0v0
https://www.kickstarter.com/projects/brotherwise/super-boss-monster
印象中係啦
之前有睇個rulebook 又唔太覺有講打得定唔打得 唔知會唔會要就返個機制俾法師出到技咁
出到技就世界末日架啦
劍同弓個效果係attack a hero in dungeon room
而cell係dungeon room之一,所以可以打

至於heroes嘅special ability,即使係因為cell而抽都會發動咗先
唔該晒大佬們解答
https://www.instagram.com/p/C5DqFI0itpH/?igsh=N2RrZ243ejh5bmUy

oink今年第二隻新game睇嚟要用日文先玩到
身邊無乜人識日文玩唔到
不分先後
SKY TEAM
MARVEL CHAMPIONS
Lost Ruins of Arnak
Cascadia
Splendor Duel
有冇game係medium weight(2.5-3.2 complexity),好少player interaction, 有啲combo咁
Earth Wingspan
就係想要呢類咁啱呢2隻我都有
想講It’s a Wonderful World 但係差少少
Terraforming mars card game
呢隻好似都唔錯 我有但未玩過 準備試
快版火星
啱啱計過 入坑半年已經洗咗$7000落board game呢到一定有師兄洗得仲多
3個月已經過萬
一入坑AH加MC用咗好多
跟住又收埋nimisis lockdown 同back埋retaliation
其實係咪冇乜8人策略game? 7-8人除咗party game仲有啲咩好介紹?
Guards of atlandtis 2算唔算
就係知AH同MC會洗好多錢專登唔玩住
啲錢加埋夠買多10幾款boardgame
Sidereal Confluence
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞