Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Bg port哩2日Top 10
隻skyteam好似幾吸引
真, 又細盒, 易setup, 易教, 快完, 又唔係貴

不過係二人限定
入左mlem
已經有個wish list
期待佢聽晚總推介

呀 好想買game
求解毒
skyteam 我早幾日係808 果棟既14 樓 (唔記得咩名)見過
Darwin’s Journey居然無bg port主持放top10
我今年top1
年頭玩到年尾
又想問下各位巴打、
Dune imperium同uprising會prefer邊款多啲?
Uprising貪佢有得6人玩、唔想間屋全部都係4人game
但聽講個人對戰就差啲
我想問如果只想買一款 你地會推介邊隻
入咗imperium先,玩完就會入埋uprising㗎啦
想入一款咋
DI你預要入埋一二擴先最好玩
就咁core會有好多問題

DIU就都玩得過
但個人唔太鐘意DIU逼你打仗呢樣嘢
DI連擴就多變化好多

至於3vs3更加差,太長而且又為咗貼theme唔比其中一方用DIU個賣點
我覺得就咁core都好玩呀 都係咁刺激緊湊 可以玩幾次睇下鐘唔鐘意先
只係個meta有分別(容易左攞錢) 同埋少左啲系統令到隻game無咁完整
不過我自己教人如果有一擴既話永遠都會開一擴 上次同你玩都係
聽師兄講完咁入手原版好啲
個人玩二擴無贏過
所以鐘意一擴多啲

入哂原版又會覺得差少少不如買埋DIU
二擴要玩epic mode或者11分 如果唔係會太早完
連埋app加啲event落去都幾得意
有得bidding又有天氣

當然會更加luck咗
之前有個po見到隻Dorasure有啲興趣
想問下會唔會有繁中版
要買係咪都係amazon買日版齊全套
係買想一次過買齊曬
睇playthrough 好似好難,隻fit to print 好似唔錯
DI就咁core有咩問題?係meta定係?
Bg port top 1 居然係Voidfall
但佢地拍review嗰陣畀銀章only
有某啲位廢得滯長期無人踩
加上1擴完善咗好多,玩完1擴就真係返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞