Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
已收到
重要好靚
可以當酒game 玩
又或者開另一隻party game 同時玩

總之一定要搵啲野分住心玩
如果就咁玩就好悶
見過吸爆鬆餅 x 斷到正一齊玩
Steam版做哂佢啲新手教學應該已經識哂隻game點玩
一開始唔洗諗咁多阻人做嘢
你專心做自己嘢已經贏到hard ai
到你玩哂咁多角色知佢地想專心做啲咩就自然會知點阻其他人
AI鷹好似唔太理佢都會冧朝

我應該真係諗太多
想問下上網見人講Arkham horror有得用行動幫隊友解狀態,
但我睇rule book又唔係好覺眼有講
想問下個機制係點?
要睇牌背
玩家牌背嗰啲要自己解
密謀牌背嗰啲其他人可以幫你解
原來係咁分咁幫人解係用幾多個行動?
見有人話一,有人話二

等於就咁觸發行動
Deluxe version啲角色變左做figure
另外有deluxe chips,deluxe version唔包deluxe chips要另外買
Mini expansion都係另外買既野嚟
然後有兩個角色改左
除左嗰兩個角色面板改左少少能力之外係reprint
Peril同hidden牌要自己解,
其他大部份嘅牌,如果有箭咀,同一location就可以take其他investigater threat area嘅action
拎咗副山中小屋同朋友玩,有個問題想請教一下。
究竟如果同一間房有對手喺度嘅話,
係速度-1就可以離開房間,定要速度再減對手嘅數量先可以開房間?
上網搵資料見到兩樣都有人講。。。
減對手數量 不過點扣都至少可以行一步
好,唔該哂
尋日玩啲骰運勁到去到第十張omen卡先開到part 2
玩搞怪駱馬Party Edition,啲評價都幾兩極
https://www.instagram.com/p/C3RUq7CSSpk/?igsh=MWIyNmdyNHo2MmxqbQ==

新版Scout喺美國只係賣US$14,可能想好似UNO嗰啲咁普及
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞