Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
呢個size 好似好過舊版

最近同朋友瘋狂玩英雄止步,發現原來上年都出咗expansion

有冇師兄收到消息都會有中文版跟進
未出擴
上年係上咗ks,今年先派貨
Scout 點都好過uno
呢個版本幾好
之前個版d token拎出去玩始終驚跌唔見
呢個版本會唔會冇咗計分token要自己計
大家係香港嘅話通常係邊度買多?之前網上買多,想搵紅卡坦擴展thanks
Nemesis 2手 400蚊
可惜要番工去唔到買
50蚊the hunt, point city真係癲
真心抵
想問下splendor duel同seven wonders duel大家推薦邊隻多啲
我自己會推薦splendor多啲 有籌碼撚下 setup又無咁耐
兩隻都係好game,兩隻都可以試

Seven wonder duel 建議加埋expansion 黎玩,如果你想玩競爭性大D,可以互相攻擊,就依隻

Splendor duel 就無咁直接對戰feel
7 Wonders duel襟玩好多,而且有深度啲
咁當然,規則同玩法都複雜過splendor duel
想問下有冇巴打玩過Fractured Sky
見到D accessories 好靚,易推坑,但又怕中伏
睇對手
我鐘意7wonders duel
但我老婆會想玩splendor duel多d

所以依家7wonders duel封緊塵
推新係好好用的 Rules 易教易學
唔會太難又有D 競爭性
Figure 完全上色的Super deluxe version件好靚D 飛船有磁力可以吸起戰力token好特別
同場新手朋友都覺得好玩好易被吸引 好快又想開多一局

利:玩過一次
多謝師兄賽評
之前Flamecraft推新都幾成功,所以想用靚件board game再推多D fd入坑,希望唔會失望
有冇人知邊度有實體劇本殺買?
想問下sleeping god係咪一定有固定班底先玩比較好?
我見啲人話個主線好長,如果中途加入會唔會有抽離感?
有冇邊間board game鋪星期一晏晝都開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞