Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
其實好難
Bg唔啱玩、玩唔到已經勸退好多人
仲要再細分唔同種類啱唔啱玩

見過人玩核子廠都應付到但佢玩完話唔想咁重
又試過有fd話想玩bg但連clanks都玩唔掂要玩返9upper我自己又唔太鐘意全日玩party game
又真係好難夾時間 仲要係一齊玩board game係有啲sad
玩超過2hrs party game 我已經唔得
同堆推坑已經推到攰
一叫就會叫玩全日
唔想玩1場就算
想請教各位師兄
Cooper island 擺landscape tile係咪唔需要跟adjacent tile既type擺?因為我向YouTube睇條教學片話要:
https://youtu.be/VVhNH2gPh9g?si=A_a4-4GMh4f2jIGk
07:13
但我睇說明書佢係寫follow two rules:
1) at least 1 of these uncharted spaces must be adjacent to at least 1 exiting landscape space(of any type or height)
2) neither of these uncharted spaces can be occupied by a ruin token
我有冇理解錯誤
有冇師兄都係ks back wonderland’s war中文 等到2046
仲有隻senjutsu都係
以後唔敢係ks back非原生語言
Nucleum 成4.0x 唔係玩開真心唔想成日玩
講真有腳一個月玩到一兩場重策已經好難
英文派左好耐
繁中未出貨?
有時 weighting 都係參考
都要睇返game 本身 pun 唔 punishing
FCM
wonderland’s war中文版有現貨啦喎好似
見到好多簡中
繁中係咪唔同?
玩到投降
繁中呢個月都出咗
其實點解Pandemic season 1特別高分?
情壞
原來係咁見bgg rank 2
入手咗盒Iberia 試吓玩
當年Ks話有埋繁中簡
2月發貨但事實除英文之外全部都唔知發咗去邊
ks+shipping仲要貴過繁中零售價
你無理解錯,佢都會講錯。
只係咁啱佢拎嗰塊係match type
我上個定再上多個禮拜先幫FD收貨黎
中文叫仙境戰記 不過未開
係啵 而家睇番佢有講啵
唔該師兄
隻game都好難拎高分、未揣摩到點玩
台灣狗吠繁中就一早派左貨, 仲早過英文版ks 派貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞