Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
arkham horror係唔係多人會好啲?
之前玩過一兩次 感覺好似多啲人易玩啲
多人會易玩啲,但gametime好長同個host會好攰

除非你四個都自己有deck有upgrade
https://t.me/+7JfuBHRUFHFlODY1

約局group link

歡迎約戰

PS board game討論建議推返呢度
我自己玩開brass、Darwin 之類中重game
多人好玩好多
Host真心多嘢做,
如果啲腳會幫手執嘢set場,又肯幫手讀字就好好多
見到好流寫住祖國版
可以再玩多少少比如brass之類
跑團好難約到時間

有正版的 可能你睇係嗰個翻版
不過我自己都係玩英文 佢文字需求都偏高既 Event 大法術依啲都有好多文字要睇
好多game都未有繁中除咗spirit island仲有dune imperium
Dune Imperium文字需求就低好多就算有文字都係一句起兩句止
有咩game 輕策有少少theme 似Marvel Splendor果啲適合推坑?暫時諗到The quest for El dorado
Splendor 可算係可以最短時間就教完開game既遊戲
推坑 仲有 CarCa, Catan, 7大, Cascadia, 花磚, Heat, 骰子街, Wormholes
Nidavellir 我覺得被嚴重低估好好玩
再搵下先,英文應該唔考慮
Heat都唔錯 多謝推介
Mark低先
有冇巴打會買烏鴉盒子價錢都唔平 加多少少可以買多隻game但係又真係好方便
insert 不嬲都唔平
有就一定買
對比其他廠已經好平
除左 folded spaces / TB / 3d print
木製 烏鴉已經算好抵
會睇副bg係咪好鐘意,會長keep先考慮買。副副bg都買會破產
我買過一個
而家傾向用膠盒仔裝住啲配件
12蚊店尋到寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞