Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
仲有得back咩
我見上網有得訂但都幾貴
ark nova d 咭好大叠
玩左幾次d 咭都係洗唔"雲"
大家有咩方法可以洗得好d?
chips 純粹手感分別, 抽chips 同紙token 係有分別, 玩過郎中就知
有卡套就mesh shuffle+pile shuffle
無卡套就overhand shuffle+pile shuffle
派10疊再撈返埋一齊
巴打覺得好唔好玩
好好玩呀 茶會phase要好多option升級自己 唔會有一刻係悶既
抽袋打交嗰part係刺激既 而且有得side bet 所以其他人都唔會無野做
唯一問題係遊戲時間會幾長下 5人局連埋教可能要玩要3-4個鐘
等二手啦
我估都應該多人放
新ks就到貨 到時應該都多人放
Iss真心多人放到cls
應該係位問題

The Crew 九號行星

一睇規則書發現個核心同國際橋牌差唔多,但又幾好玩、易上手。識打橋牌可以用到好多手段,抽trump、傳主動權、缺門

協作 策略 記憶card game
台灣中文版應該快過ks 英文版,中文 月尾開始派貨
哩隻好玩
易上手 用少少腦 多多趣
佢隻續集Mission Deep Sea都好出名,我自己鍾意Mission Deep Sea多啲,佢既目標牌唔係淨係指定要食某一張牌,變化性會大啲
咁我唔訂住啦
通常pile shuffle建議派5以上嘅質數咁多疊,例如7疊、11疊,派完再每疊overhand,咁就比較勻
The crew真心正
細盒set up快 易學
依家同班fd 開game前都玩返一個鐘先
最近有隻滲透因子都幾好玩 都係同一類遊戲 不過推理性質重啲
支持本土Game
我覺得鍾意玩推理Game真心買隻玩下 唔會後悔
Star realms好似幾好玩想試吓
有app呀
初代deck building來講我鍾意Dominion多啲
head to head對打鍾意shards of infinity.之前big box ks訂左. late back好似仲有幾日
Design緊隻用討論區做主題嘅Boardgame,斷斷續續試咗一年左右,有無ching會有興趣試玩?
啱啱down咗嚟試 幾得意有冇啲類似但art work偏女仔啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞