Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
amazon $30usd
滿$49 free shipping
而家先知唔洗順cycle 玩
咁早知買埋cycle 7 ,見好似幾吸引
Cycle 7 (EotE) 既玩家牌其實還好
佢啲調查員全部都係「假色」,例如紫色人但係升級牌既時侯只可買藍色牌
砌deck來講會難左好多

不過佢既劇本簡單得嚟又幾好玩
玩完Dunwich可以考慮玩EotE先 難度會低過Carcosa
我見cycle7個劇本幾過癮,好似好多option俾玩家做。
睇咗cycle 8 就麻麻哋個非線性劇情
等出糧再買先
7都岩剛入坑既人入,佢有好多卡係幾個class都用得。但campaign對新手可能有d勸退,你要讀5-6版字先可以玩第一關。後面d cycle都係好多字。
off topic我覺得root 真係要有腳同你玩先得
4個族四個玩法
要大家都有心機聽同試
我果盒放左响度好耐都無開過
已經dl 埋steam 版研究
都係唔係好get 到玩咩
d 互動好難理解
我睇reddit 見好多鬼佬推carcosa
我北美jj 想入
但老婆麻麻地睇英文
得一盒咪好
我有7盒…
放咗喺度兩年
佢個apps 基本上翻譯曬全部卡同劇情wo
原來有app
我只係知有個叫play arkham 既網頁
arkham card, 可以save埋進度
You are not alone我都買左core同地底加3D token封塵中
Core riverfolk underground marauder clockwork1 clockwork2 hireling
合共7盒
Marauder hireling KS返黎剩係拆咗盒睇
D token 仲喺Punch board度 仲未成功開到
唔該晒先多字應該都OK,唔太怕睇字
係最緊要玩落過癮
新擴我都想買,無腳玩就無計
開唔到game冇腳 真係寧願賣 買返啲易開嘅game起碼易啲搵腳
有冇人有玩Heat metal to the pedal?
最近想買,但係想知道會唔會落後咗好難追,驚落後咗嘅人會好冇癮……
我成日覺得唔順住玩既話會難度失衡

會唔會有依個問題
用後面啲卡玩前面啲本會太易
後追唔容易,所以建議玩埋Module,就算輸起上嚟都歡樂啲
有少少睇抽牌運氣同埋落後嘅人可以免費加多一步 仲有好睇大家過彎技術
如果落後一個彎好難追,只能等人犯錯,或者爭第二.不過一個鐘左右就玩完,易覆桌.
想問荔枝角/葵興/荃灣/旺角有無邊啲唔會多人到爆晒棚嘅bg舖可以同fd上去玩bg最好有人教game
人惡過車就ok
依隻game勁能好玩
無玩過bg嘅都好易上手
最驚新手玩個陣落後咗會冇癮唔想玩
易上手就okay
No
有fd新手第一次玩都贏到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞